Tolmin zapravil vodstvo in prvo mesto

Dekanski Jadran je proti vodilni ekipi lige prikazal dobro predstavo in po preobratu v drugem polčasu zasluženo zmagal. Tolminci so se prehitro zadovoljili z vodstvom, jalov pritisk v končnici pa ni obrodil sadov.

Do včeraj vodilne tretjeligaše, Tolmince, je v vodstvom popeljal Boban Kucalović (na fotografiji v ospredju) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Do včeraj vodilne tretjeligaše, Tolmince, je v vodstvom popeljal Boban Kucalović (na fotografiji v ospredju) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DEKANI > V aprilsko muhastih vremenskih razmerah je živahen začetek zaznamovala ofenzivna igra Dekančanov, pa tudi vratnica Kucalovića. Domačini so po uvodnih minutah obdržali pobudo, toda njihovi poskusi so bili jalovi. Bolj nevarni so bili napadi gostov, zato je imela domača obramba precej več dela. Redki gledalci, med katerimi je bila glasna skupina navijačev rdeče-črnih, so spremljali za tretjeligaško konkurenco kakovostno tekmo, ki jo je dodatno začinil mojstrski gol Kucalovića, ko je v 33. minuti z lobom z roba kazenskega prostora elegantno ugnal Adama. Uigrana tolminska ekipa je od zadetka dalje natanko vedela, kaj hoče, medtem ko je zaostanek vnesel nekaj zmede med domače nogometaše.

Stadion Ivana Gregoriča, gledalcev 100, sodnik Obrenović (Ljubljana) 6. Strelci - 0:1 Kucalović (33), 1:1 Smrtnik (59), 2:1 G. Ščulac (63). Jadran Dekani: Adam 6, Terčič 6, Novak 6, G. Ščulac 7, Gavrić 6,5, Redjepi 5,5 (od 46. Babič 6), Grdina 6,5 (od 77. J. Palčič-), Ugrin 6, Smrtnik 7 (od 90. Šop -), Štulac 6,5, Lekić 6,5. Trener: Dean Ščulac. Tolmin: Baloh 7, Lipužič-Bratuž 6, Kos 5,5 (od 70. Zornik 6), Šuligoj 6, Hočevar 6,5, Jarc 6,5, Rakušček 5,5 (od 66. Kalaković 6), Kucalović 7, Mrak 5,5 (od 66. Urbančič 6), Kravanja 6, Lo Duca 6,5. Trener: David Kanalec.

Izid se do konca polčasa ni spremenil, v nadaljevanju pa so domačini pritisnili. Sicer je prvo lepo priložnost zapravil Tolminec Kravanja, toda na drugi strani je tudi Baloh obranil nevaren strel Smrtnika. Vratar gostov pa ni mogel storiti nič, ko je Smrtnik naravnal merilne naprave in v 58. minuti z vrhunskim strelom z roba kazenskega prostora poslal natančno žogo v zgornji desni kot njegove mreže. Kmalu zatem so nogometaši Jadrana s kolektivno akcijo izigrali obrambo Tolmina, Ščulac pa je v drugem poskusu premagal Baloha in povedel svoje v vodstvo. Tolminski trener je medtem hitro opravil vse tri menjave in njegovi izbranci so prevzeli pobudo. Dekanska obramba se je nato nekajkrat nevarno zamajala, a je izenačenje preprečil Ščulac, ki je po kombinaciji Lo Duce in Urbančiča, ko je bil Adam že premagan, zbil žogo v kot. Na drugi strani je Baloh s težavo odbil nov strel Smrtnika. V živčni končnici je bilo tolminsko obleganje domačih vrat, z izjemo poskusa Lo Duce, precej jalovo in ostalo je pri zasluženi zmagi bojevitih Dekančanov, ki jih je opazoval ves strokovni štab koptskega prvoligaša.

> David Kanalec, trener Tolmina: “Tekma je bila na visokem nivoju, vsaj za tretjo ligo. Igralo se je odprto, z veliko ritma, gledalci so prišli na svoj račun. V prvem polčasu smo bili boljši in smo nadzorovali tekmo, na začetku drugega pa smo popustili. Za nas so bile usodne napake obrambe in zgrešene priložnosti, kar nas je stalo vsaj točke.”

> Dean Ščulac, trener Jadrana: “Seveda smo z zmago zadovoljni. Pozna se, da fantje drugače razmišljajo in da so v glavah končno razčistili, kaj želijo doseči v nogometu, saj je bil pristop na primernem nivoju. To zdaj ni več Jadran Dekani, to je Koper B in zato mora biti pristop prav takšen, kot je bil današnji.”

SJ


Najbolj brano