Tokrat želijo zmagati

Čas je za prvo zmago. Tako razmišljajo v taboru mlade slovenske nogometne reprezentance, ki bo po dveh porazih in dveh remijih v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo jutri ob 17. uri v Novi Gorici gostila Bolgarijo.

Enej Jelenič, ki se je vpisal med strelce na Danskem, bo tudi jutri v Novi Gorici eden od glavnih adutov mlade reprezentance Foto: Bostjan Bensa
Enej Jelenič, ki se je vpisal med strelce na Danskem, bo tudi jutri v Novi Gorici eden od glavnih adutov mlade reprezentance Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > Petkov remi s favoriziranimi Danci je v slovenskem strokovnem štabu sprožil mešane občutke. Po eni strani zadoščenje zavoljo predstave in načina, kako so se zoperstavili gostiteljem, po drugi strani pa ostaja grenak priokus izgube dveh točk po vodstvu z 2:0.

Vrstni red skupine 2 - Rusija (4 tekme) 10 točk, Danska (4) in Bolgarija (5) 8, Estonija (4) 5, Slovenija (4) 2, Andora (5) 1.

“Danci so močni, kar so tudi pokazali. Škoda, ker smo prejeli prvi gol takoj na začetku drugega polčasa. Je pa tako, da ima večina fantov malo tovrstnih dvobojev v nogah. Na takšni tekmovalni ravni pa se vsaka napaka maščuje. Proti Rusiji v gosteh in dvakrat proti Danski smo imeli rezultatsko pobudo, a smo na koncu iztržili le dve točki. Je pa dejstvo, da kot ekipa rastemo iz tekme v tekmo in to bomo skušali potrditi še na domači tekmi z Bolgariji,” je za PN pojasnil selektor mlade izbrane vrste Tomaž Kavčič, ki je včeraj z reprezentanti opravil popoldanski trening v novogoriškem športnem parku.

Izbrani vrsti, ki bo danes vadila v Ajdovščini, sta se pridružila še nogometaša Luke Koper Urban Žibert in Mitja Lotrič. Za dvoboj z Bolgari, ki so v petek doma prvi odščipnili točki Rusom, naj bi bil nared tudi načeti Blaž Vrhovec. ”Tekmec je kakovosten, zato pričakujem privlačno predstavo, ob kateri bodo na svoj račun prišli tudi gledalci. V Novi Gorici smo vselej dobro igrali,” je razgrnil pričakovanja Kavčič. Slovenija je sicer po menjavi generacij - od nosilcev igre sta ostala praktično le Haris Vučkić in Enej Jelenič - v nehvaležnem položaju v skupini 2. Sodeč po razvoju dogodkov bo le stežka ujela prvo oziroma drugo mesto, ki prinašata uvrstitev v dodatne kvalifikacije.

Verjetnejši je scenarij, da bo ta rod nabiral izkušnje za nov ciklus, a dokler obstajajo možnosti, velja zasledovati tudi rezultatske cilje. Kar zadeva usmeritev slovenske reprezentance, bodo ključne naslednje tri tekme: po jutrišnjem obračunu v Novi Gorici, jo v novembrskem ciklusu čaka še domač dvoboj z vodilno Rusijo in gostovanje v Bolgariji.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano