Tifozi: Kam so šli milijoni?

Po nedavnih dramatičnih dogodkih v vrhu koprskega nogometnem kluba so se z odprtim pismom oglasili tudi navijači koprskih nogometašev, Tifozi Koper 1987. “Žal ugotavljamo, da to več ni klub občanov in navijačev FC Koper,” pišejo.

Koprski Tifozi do nadaljnjega zapuščajo tribune
Koprski Tifozi do nadaljnjega zapuščajo tribune 

KOPER > “Klub je uzurpiran s strani peščice ljudi, ki so si dobesedno prisvojili cel Koper in s tem tudi usodo naše navijaške skupine, otrok, ki trenirajo v nogometnem klubu, članskega moštva, občanov in tako dalje,” v pismu pišejo Tifozi.

Po tem, ko se je dolgoletna garnitura umaknila iz kluba, je bil čas, da se klub postavi na zdrave temelje, pravijo in ugotavljajo, da se to ni zgodilo. “Ponovno so zavladali parcialni interesi ozke peščice koprskih 'veljakov', ki jih vodijo vse prej kot dobri in pošteni nameni. Propadla je košarka, propadel je vaterpolo, propadel je rokomet in sedaj propada tudi nogomet ter s tem tudi koprski nogometni klub, ki je bil desetletja ponos mesta, občine, Istre, in tako dalje.”

Vodilnim v klubu med drugim očitajo, da jih “ne zanima nič drugega kot nepotizem, politično preživetje, politična diktatura in diktatura kapitala ter podobne zadeve. Nas, Tifoze, ne zanima več klub brez duše in srca, prazne tribune, mešetarji, ki so v klubu že 15-20 let. Ne zanimajo nas več njihove kimajoče se oprode.” Pravijo, da si želijo dolgoročno preživetje kluba, da bi se klub postavil na zdrave temelje in da bi bila Bonifika spet polna.

“Javno sprašujemo: kam sta šla 2,5 milijona evrov sponzorskega denarja Luke Koper? Sprašujemo se, kam so šli milijoni evrov od prodaj igralcev, kot so Vasiljev , brata Struna , Barišič , Jelenič , in tako dalje. Javno se sprašujemo, kam je šlo na stotine tisočev evrov, dobljenih od vstopnin gledalcev in abonmajev ter od ostalih sponzorjev in donatorjev.” Med drugim Tifozi še sporočajo, da do nadaljnjega zapuščajo tribune, ”dokler se celotna garnitura iz vodstva FC Kopra ne odmakne iz nogometa in nasploh iz koprskega športa.”

NR


Najbolj brano