Ter Stegen izrinil Samirja Handanovića

Po poročanju nemških in španskih časnikov je več ali manj že znan novi vratar FC Barcelone. Včeraj naj bi predpogodbo podpisala športni direktor Kataloncev Andoni Zubizarreta in trenutni čuvaj mreže Borussia Moenchengladbach, Marc-Andre Ter Stegen. Prestop naj bi bil vreden 10 milijonov evrov.

Prestop Marc-Andreja Ter Stegna k Barceloni naj bi bil vreden 10 milijonov evrov Foto: Wikipedia
Prestop Marc-Andreja Ter Stegna k Barceloni naj bi bil vreden 10 milijonov evrov Foto: Wikipedia

BARCELONA > Čeprav Barcelona uradno še ni potrdila prestopa - Marc-Andre Ter Stegen naj bi med vratnici stopil prihodnjo sezono, pa je več ali manj jasno, da je vse že dogovorjeno. Katalonski časnik Sport je tako že včeraj obiskal vratarja po treningu Borussie in medtem ko je Ter Stegen novinarju zagotavljal, da še ni nič dokončnega in da je on trenutno povsem osredotočen le na trenutnega delodajalca, so mu njegovi soigralci med pogovorom skandirali: “Barcelona, Barcelona ...”.

S podpisom predpogodbe je tudi jasno, da vrata najboljšega kluba zadnjega desetletja na svetu ne bo branil slovenski vratar Samir Handanović. Član Interja iz Milana je bil na začetku poletja med najresnejšimi kandidati za naslednika Victorja Valdesa.

Marc-Andre Ter Stegen ima 21 let, visok je 190 centimetrov, vse od začetka kariere pa je član Borussie Mönchengladbach. Bil je član vseh mladinskih selekcij nemške reprezentance, članski dres pa je prvič oblekel leta 2012.

STA


Najbolj brano