Teniški poraz kanarčkov

Mariborčani so si v sredo priborili vsaj še dva nastopa v kvalifikacijah za ligo prvakov, pred tekmo s tretjeuvrščenim Koprom pa so ostali brez dveh članov prve enajsterice.

MARIBOR > Dejan Mezga si je poškodoval stegensko mišico in bo odsoten vsaj dva tedna, tudi na obeh tekmah z Apoel Nikozijo, prvenstveno tekmo pa je izpustil tudi branilec Arghus, ki naj bi bil za sredin obračun nared. Na drugi strani so Primorci v štajersko prestolnico pripotovali brez poškodovanega Damirja Hadžića.

Državni prvaki so v tretji minuti prišli do kota, iz katerega je podal Damjan Bohar. Do žoge je na dobrih petih metrih prišel Jean-Philippe Mendy in zatresel mrežo kluba, za katerega je nastopal lansko sezono. Koprčani so do prve priložnosti prišli dve minuti pozneje, a je Mitja Lotrič streljal preveč po sredini, Jasmin Handanović pa je bil dobro postavljen. Po nekaj minutah igre med obema kazenskima prostoroma, so domači do nove priložnosti prišli v 19. minuti. Mendy je podal na desno stran, z roba kazenskega prostora je streljal Bohar, vratar Igor Nenezić pa se je izkazal z obrambo.

V zadnjih desetih minutah so Koprčani iskali izenačenje, najlepšo priložnost je v 39. minuti zapravil Mitja Lotrič, protinapad pa so še v isti minuti izkoristili Mariborčani. Bohar je potegnil na koprsko polovico, podal do Alena Ploja, ki je streljal z roba kazenskega prostora, žogo je izbil Matic Reja, a je ta prišla do Boharja, ki priložnosti ni zapravil. V zadnjih sekundah prvega polčasa je streljal še Miroslav Čovilo, a je bila mariborska obramba dobro postavljena.

Visoko zmago vijoličastih sta v drugem polčasu napovedala zadetka Matica Črnica. Ta je v 47. minuti z leve strani roba kazenskega prostora z natančnim strelom zadel Nenezićev nasprotni kot. Devet minut kasneje je Bohar izpeljal akcijo po desni strani, žogo poslal v sredino, kjer je Črnic neovirano zadel za vodstvo s 4:0.

Na 5:0 je povišal Agim Ibraimi. Domen Črnigoj je v kazenskem prostoru podrl Aleša Mejača, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je Ibraimi zanesljivo izvedel. Koprčani so častni zadetek dosegli v 76. minuti, ko je Ivica Guberac na levi strani s približno 25 metrov izvajal prosti strel. Žoga je po tleh šla mimo vseh, presenetila mariborskega vratarja in se od leve vratnice odbila v mrežo. V 81. minuti bi Nusmir Fajić lahko povišal prednost, a je njegov strel z leve strani končal mimo leve vratnice. Handanović je v 85. minuti z golove črte pobral žogo pred Miroslavom Čovilom. Visoko zmago je v 87. minuti potrdil Ibraimi.

Mariborčani bi morali v 4. krogu državnega prvenstva v soboto, 3. avgusta, gostovati pri ljubljanski Olimpiji, a je tekma preložena, Luka Koper pa bo prihodnjo soboto doma gostila Celje.

STA

Maribor - Luka Koper 6:1 (2:0)

Maribor, 27. julija (STA) - Nogometaši Maribora so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 6:1 (2:0).

* Ljudski vrt, gledalcev 2200, sodniki: Perić (Kranj), Kokolj (Škofljica), Ajdovec (Kranj).

* Strelci: 1:0 Mendy (3.), 2:0 Bohar (39.), 3:0 Črnic (47.), 4:0 Črnic (56.), 5:0 Ibraimi (72./11-m.). 5:1 Guberac (76.), 6:1 Ibraimi (87.).

* Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja, Trejkovski, Dervišević (od 66. Ibraimi), Mertelj, Črnic, Bohar (od 64. Dodlek), Ploj, Mendy (od 74. Fajić).

* Luka Koper: Nenezić, Rožič Mavrič, Blažič, Reja, Guberac, Črnigoj (od 75. Ivetić), Čovilo, Palčič, Lotrič (od 69. Šturm), Pučko, Galešič (od 60. Štulac).

* Rumeni kartoni: Reja.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano