Tekme zrele za policijsko preiskavo

Priznati moramo, da smo se pred gostovanjem koprskih nogometašev v Mariboru zmotili, ko smo napovedali, da tekma tokrat ne bo imela posebnega naboja. V Kopru se namreč z dogajanjem na tekmi in porazom ne morejo kar tako sprijazniti.

Strelca (ne)spornih zadetkov na sobotni tekmi v Mariboru Ivica Guberac (levo) in Dalibor Volaš Foto: Rok Maver
Strelca (ne)spornih zadetkov na sobotni tekmi v Mariboru Ivica Guberac (levo) in Dalibor Volaš Foto: Rok Maver

KOPER> Že po tekmi, ki jo je dobil Maribor z 2:1 so se v koprskem taboru počutili opeharjeni, za sporne sodniške odločitve pa so bili prepričani, da niso naključne.

Tako so se včeraj odzvali s tiskovno konferenco, na kateri so spregovorili formalni in neformalni vrhovi kluba. Ponovili so tri sporne dogodke, ki smo jih našteli že v našem včerajšnjem poročilu s tekme. Enajstmetrovko, ki jo je Bojan Đukić po sodnikovem mnenju storil nad Dejanom Mezgo, gol Mezge iz prepovedanega položaja v podaljšku prvega polčasa in nedosojeno najstrožjo kazen v 75. minuti, ko je Filipović strel Mateja Pučka blokiral z dvignjeno roko. Obenem jih je motil neenak kriterij dosojanja rumenih kartonov, zaradi česar bodo danes v Mursko Soboto odpotovali brez Ivice Guberca in Siniše Linića.

Mariborčani so poleti Kopru skušali speljati Aljaža Struno, zdaj si želijo Gorana Galešića, ki z Gorico ne namerava podaljšati pogodbe.

Koper ni smel ne zmagati niti osvojiti točke v režiji prekmurskih sodnikov, na čelu z Miranom Bukovcem iz Lendave, ki živi v Mariboru, trdijo v koprskem nogometnem prvoligašu, kjer je pred novinarje stopil prijatelj kluba Ante Guberac, ki je bil že v Mariboru zelo razburjen nad dogajanjem.

Koprčani so razmišljali, da se v drugem polčasu ne bi vrnili na igrišče, a je prevladala razsodnost. ”Po našem izenačenju je bilo na igrišču kmalu jasno, da nam sodniki ne bodo dovolili dobiti točk. Ni bil ofsajd le pri drugem golu Maribora, tisti stranski sodnik je spregledal še dva globlja prepovedana položaja Tavaresa. In če bi spet zadeli, bi si Bukovec spet kaj izmislil. Tekma je zrela za policijsko preiskavo. Naj že enkrat naredi policija red, če ne gre drugače. Ne pa, da se sodniška organizacija, ki ima svoje ljudi tudi v nogometni zvezi, norčuje iz klubov in sponzorjev. Kdo pa bo še dal denar za te igrice? A hočejo, da ostane liga dveh klubov?!,” je bil oster Guberac.

In kdo naj bi Koprčanom stregel po rezultatu in uvrstitvi? Z zmago v Mariboru bi se povzpeli blizu stopničk, tako pa so ostali pri dnu. “Ko bo napočil čas, vam bom marsikaj povedal, tudi imena in priimke. V ozadju je lobi, ki želi, da se koprski klub sesuje. Imamo zanimive mlade igralce, odlične mladince in kadete. Če se klub sesuje, bo nekdo lahko vse pobral zastonj,” je prepričan Guberac. Direktor kluba Valter Valenčič je dodal: “Glejte, že to, da delegiraš sodnika, ki živi v Mariboru, kaže, da se kdo spreneveda ali pa je v ozadju še kaj hujšega.”

Športni direktor Andrej Poljšak je spomnil na precej spornih odločitev v uvodnih krogih 1. SNL. “Nato se je vse umirilo, do Maribora. Človek sprva misli, da so to pač napake, ampak zdaj jih je že malo preveč. Zaradi teh smo ob devet točk. In vse so dokazljive.”

Koprski klub bo na RTV Slovenija tudi naslovil uradno pritožbo za pristransko komentiranje Urbana Lavrenčiča (to je že storila NK Olimpija), saj ob poslušanju ni težko ugotoviti, da mu je eden od slovenskih klubov bolj pri srcu kot drugi.

ROK MAVER


Najbolj brano