Švica, Nemčija in Belgija nove udeleženke SP

Nogometnima reprezentancama Nizozemske in Italije, ki sta si sredi prejšnjega meseca kot prvi evropski že zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, so se po današnjih kvalifikacijskih srečanjih pridružile iz “slovenske” skupine Švica ter Nemčija in Belgija.

Nogometnima reprezentancama Nizozemske in Italije, ki sta si sredi prejšnjega meseca kot prvi evropski že zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, so se po današnjih kvalifikacijskih srečanjih pridružile iz “slovenske” skupine Foto: STA
Nogometnima reprezentancama Nizozemske in Italije, ki sta si sredi prejšnjega meseca kot prvi evropski že zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, so se po današnjih kvalifikacijskih srečanjih pridružile iz “slovenske” skupine Foto: STA

LJUBLJANA > Do konca kvalifikacij je le še en krog tekmovanja.

Slovenija je v Mariboru s 3:0 premagala Norveško, prvič doslej v medsebojnih srečanjih, in ima pred zadnjimi tekmami skupina E, ki bodo v torek, 15. oktobra, še možnosti za nastop na zaključnem turnirju v Braziliji. Slovenija bo po štirih zaporednih zmagah ob 20.30 v Bernu igrala s Švico, ki ima na čelu skupine 23 točk.

Švica, ki si je že zagotovila nastop na SP, je v Tirani z 2:1 premagala Albanijo. Tudi izid preostale današnje tekme, ki kroji slovenski ekipi usodo nastopa mundialu, se ni izšel po željah. V Reykjaviku je Islandija premagala Ciper z 2:0 in ohranila točk prednosti pred Slovenijo. Islandci bodo v torek ob 20. v Oslu igrali z Norveško, ki na četrtem mestu nima več nobenih možnosti za SP.

Nastop na SP si je doslej iz vsega sveta zagotovilo 13 držav. Poleg gostiteljice Brazilije in omenjenih petih držav stare celine še Japonska, Avstralija, Iran, Južna Koreja, Argentina, ZDA in Kostarika.

STA


Najbolj brano