Superpokal v malem nogometu: lovoriki ostali doma

Black & White in ŠD Luka sta zmagovalca superpokala, za katerega se merijo najboljše malonogometne ekipe z Goriške in Istre.

Zmagovalec superpokala za članske ekipe v sezoni 2013/14 Black & White iz Kopra Foto: Arhiv Pn
Zmagovalec superpokala za članske ekipe v sezoni 2013/14 Black & White iz Kopra Foto: Arhiv Pn

ŠKOFIJE > Tradicionalni superpokal, s katerim se na simbolni ravni konča sezona rekreativnih lig v malem nogometu na Primorskem, je tokrat potekal v škofijski dvorani Burja. V tekmovalnem smislu sta ekipi z juga povsem zasenčili “severnjake”, a je bolj kot končni razplet pomembno druženje najboljših primorskih malonogometnih ekip.

V članski konkurenci sta se pomerila zmagovalec 3. SFL zahod, ki je vsako nedeljo potekala na Škofijah, Black & White, in zmagovalec MNL Gorica OK Corrall Stara gora. Boljši so bili Koprčani, ki so pred desetletjem (seveda v drugačni zasedbi) igrali tudi v prvi SFL. Z zadetkoma Boruta Kolarja v prvem in Muberaka Durmišija v drugem polčasu so zmagali z 2:0 ter tako prvič osvojili primorski superpokal, ki ga obe medobčinski zvezi v sodelovanju s Primorskimi novicami podeljujeta že šesto sezono.

V veteranskem finalu je bila večja kakovostna razlika. Prvak lige obalnih veteranov ŠD Luka je bila za razred boljša od Stare Gore, zmagovalca lige v Šempetru. Novogoričani so v prvem polčasu še spremljali ritem Koprčanov, ki so povedli s 3:0. V drugem polčasu pa so povsem popustili. Igralci Luke, ki so imeli daljšo rezervno klop, so jih pretekli in zmagali z 9:0. Tri zadetke je dosegel Amer Jukan, po dva sta dodala Admir Begič in Andrej Struna. DES


Najbolj brano