Stožice zaprte za navijače, Ljudski vrt odprt

Sobota bo znova dan za tradicionalni slovenski nogometni derbi med ljubljansko Olimpijo in Mariborom. Tekma bo v Stožicah ob 20. uri, dvoboj pa bo zaradi izgredov navijačev pred dvema tednoma potekal za zaprtimi vrati. Drugače bo v Ljudskem vrtu, kjer bodo Mariborčani tekmo lahko v živo spremljali preko dveh velikih zaslonov.

Tekma bo v Stožicah  ob 20. uri, dvoboj pa bo zaradi izgredov navijačev pred dvema tednoma potekal za zaprtimi vrati Foto: STA
Tekma bo v Stožicah ob 20. uri, dvoboj pa bo zaradi izgredov navijačev pred dvema tednoma potekal za zaprtimi vrati Foto: STA

MARIBOR > Pred dvema tednoma so derbi prav tako gostili Ljubljančani in izgubili z 0:3. Maribor se je v slovensko prestolnico podal le dva dni po tekmi evropske lige v Sevilli, a kljub utrujenosti premočno zmagal. Razočarani navijači Olimpije so že pred tekmo napovedali “šov” na tribunah, kjer so odkrito izražali svoje nezadovoljstvo s stanjem kluba, tekma pa je bila zaradi uporabe pirotehničnih sredstev in rasističnih izpadov večkrat prekinjena. Epilog navijaškega obnašanja je, da bo derbi jutri potekal brez navijačev.

Šimundža: Čaka nas dosti težja preizkušnja

“Vedeti moramo, da tekma ne bo enaka, saj je vsaka tekma zgodba zase. Zavedati se moramo, da je bila Olimpija na zadnji tekmi brez Nika Omladiča , igro je hitro zapustil Andraž Šporar , Damjan Trifkovič je sedel na klopi. Z vsemi temi igralci ima Olimpija povsem drugačno dimenzijo, zato nas zdaj čaka dosti težja preizkušnja,” je povedal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Remi proti Kopru prejšnji teden ga ni presenetil, Maribor je statistično igral bolje, le sreča ni bila na strani njihovih varovancev. “Nekaj tekem smo za moje pojme odigrali taktično zelo zrelo, tudi proti Kopru. Vsaj tako je pokazala statistika, a sreča ni bila na naši strani. Sledimo svoji ideji, svojim ciljem, želimo napredovati, še izboljšati svojo igro, v Stožice gremo z visokimi cilji, a vemo, da bo tekma težka,” je napovedal Šimundža.

Dvoboj za zaprtimi vrati ne veseli nikogar

Dejstvo, da bo dvoboj potekal za zaprtimi vrati, ne veseli nikogar. “Vsi vemo, da ima od te prepovedi najmanj koristi nogomet. Kulisa gledalcev je zelo pomembna, nogomet se igra zaradi gledalcev ... Na nas je, da se osredotočimo na svoje delo, na svojo pisarno, ki je na igrišču, izključiti moramo zunanji faktor, kot so prazne tribune, in tako bomo lažje eliminirali prazen stadion,” je povedal mariborski strateg.

Šimundža tudi v soboto še ne bo mogel računati na Marka Šulerja, ki se bo ekipi v polnem trenažnem procesu pridružil od prihodnjega tedna naprej. “Zdravstveno smo dobro, Marko Šuler se priključuje ekipi, a še ne bo v kadru za jutri. Je namreč prehitro in prenevarno, da bi ga dal v igro. Dejan Mezga ima težavo s kolenom od tekme s Koprom, tudi Mitja Viler še čuti posledice. Kako in kaj bo z njima, bomo videli po jutrišnjem treningu. Kader 18 igralcev je znan, kakšna bo enajsterica, pa se bom odločil po jutrišnjem treningu. Moj privilegij je, da imam dobro ekipo, vsi trije napadalci so v odlični formi, to je zelo spodbudno za celo moštvo,” je dejal Šimundža.

Ljudski vrt bo svoja vrata odprl na stežaj

Medtem ko bo tekma 22. kroga v Stožicah, ki jo bo sodila sodniška trojka Matej Jug, Matej Žunič in Uroš Bensa, potekala za zaprtimi vrati, pa bo Ljudski vrt te za svoje navijače odprl na stežaj. Skupinski ogled tekme bo na obeh semaforjih na stadionu, vsi gledalci pa imajo na zahodno tribuno, od koder bo ogled, prost vstop. Vrata na stadion se odprejo ob 19.30.

V ljubljanskem taboru se ob vseh težavah na zelenici ukvarjajo z neučinkovitostjo. Ljubljančani so namreč edino moštvo, ki v spomladanskem delu sezone sploh še ni doseglo zadetka. Trenerju Miloradu Kosanoviću spet povzročajo sive lase nekatere poškodbe pomembnih nogometašev, kot tudi kazni, ki so tokrat prikrajšale za nastop Antonia Delameo Mlinarja in Bobana Jovića.

“Maribor predstavlja naš najmanjši problem, saj igralci radi igrajo takšne tekme. Težko bo, tako kot je bilo pred dvema tednoma, ampak tekmo moramo odigrati in videli bomo, kaj se bo zgodilo,” je za spletno stran Prve lige Telekom Slovenije povedal trener zeleno-belih Kosanović.

STA


Najbolj brano