Stojanović še ni izbral kapetana

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 15. novembra, ob 18.15 v Stožicah v prvi tekmi pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića pomerila na prijateljski tekmi z ZDA. Gre za začetek novega cikla, v katerem bo glavni poudarek na kvalifikacijah za SP 2014, ki ga bo gostila Brazilija.

Slaviša Stojanović za torkovo prijateljsko tekmo z ZDA še ni izbral kapetana ekipe  Foto: STA
Slaviša Stojanović za torkovo prijateljsko tekmo z ZDA še ni izbral kapetana ekipe  Foto: STA

PTUJ> Selektor Slaviša Stojanović in varovanci so doslej opravili tri skupne treninge, tako kot pod vodstvom nekdanjega stratega Matjaža Keka, pa so tudi tokrat zbrani na Ptuju. Danes so medijem na kratko predstavili dosedanje vtise in cilje za torkovo tekmo. Novi selektor je s pristopom reprezentantov k delu zelo zadovoljen, tudi zaradi tega je njegovo delo bistveno olajšano.

“Z ekipo sem kratek čas, za nami so trije treningi in reči moram, da sem zelo zadovoljen, saj so vsi igralci pravi profesionalci in dosledno izpolnjujejo vse naloge. Tako je od samega zbora na igrišču, med celotnim treningom, pa vse do konca. Zaenkrat imamo nekaj težav, v ekipi zaradi poškodbe ne bo Mateja Mavriča, zbolel je tudi Mišo Brečko, ampak drugače je v redu. Danes bomo trenirali tudi brez Jasmina Handanovića in Aleša Mertlja, ki se pripravljata z Mariborom. Gremo korak za korakom, kot sem rekel, igralci izpolnjujejo naloge in moje delo je bistveno olajšano,” je na novinarski konferenci dejal novi selektor Stojanović.

Zaenkrat še brez kapetana

Vzdušje v ekipi je sproščeno, moštvo pa je zaenkrat še brez kapetana. “Po pravici povedano, o tem še nisem razmišljal. Izbral ga bom sam, imamo še nekaj časa, da se odločimo, do torka ga bomo že imenovali. V torek igramo proti eni zelo kakovostni reprezentanci, pripravili se bomo maksimalno. Tudi na drugi strani bo pristop podoben. Nekaj posnetkov nasprotnika smo si že ogledali, nekaj si jih še bomo. Ekipo pripravljam v želji po zmagi,” je še povedal Stojanović.

Selektor in igralci se šele spoznavajo

Optimistično novo tekmo pričakujejo tudi igralci, ki se s selektorjem šele spoznavajo. “Nisem tukaj, da bi ocenjeval selektorja. Sam pač igram in to je šele začetek nekega obdobja. Treniramo dobro, bomo videli kaj bo prinesel čas,” je na Ptuju povedal Bojan Jokič, ki sicer igra pri Chievu. V italijanski ekipi je tudi Američan Michael Bradley, ki bo v torek njegov nasprotnik. “Res je, pogovarjal sem se z njim, dal nam je tudi gol v Afriki. V šali sem mu dejal, naj v torek ne prihaja na mojo stran, naj se raje drži bolj desne,” je še dejal Jokič.

Ekipa se bo med vikendom preselila na Brdo, kjer bodo trenirali v ponedeljek, nato pa bo moštvo znova zamenjalo “bazo”, saj ima igrišče na Gorenjskem nekoliko slabšo travnato površino, ampak zaenkrat še ni znano kam.

STA


Najbolj brano