Start je pomemben

Massimo Coda je zaznamoval nogometno jesen v dresu Gorice. Spomladi bo branil naziv najboljšega strelca v prvi ligi, obenem pa bo s soigralci lovil položaje, ki prinašajo nastop v evropskih pokalih v prihodnji sezoni.

Massimo Coda (z žogo) bo spomladi branil naziv najboljšega strelca v 1. SNL Foto: Leo Caharija
Massimo Coda (z žogo) bo spomladi branil naziv najboljšega strelca v 1. SNL Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pri 25-letnem napadalcu, ki ga je Parma med prvimi posodila Gorici, smo se hitro prepričali, da gre za pravo okrepitev. Že na uvodni tekmi državnega prvenstva je z zadetkom Novogoričanom prinesel tri točke v Kranju, do konca jeseni pa jih je zbral skupno enajst. Upoštevanja vrednih je tudi njegovih pet podaj za gol, s čimer je potrdil svoj dragocen prispevek v igri. Gorica je imela v preteklosti že kar nekaj napadalcev, ki so osvojili strelsko krono, Massimo Coda pa je na dobri poti.

Na lestvici strelcev 1. SNL sta z enajstimi goli v ospredju Massimo Coda in Mate Eterović (Rudar). Po devet so jih dosegli Marcos Tavares in Jean Philippe Mendy (obaMaribor) ter Slobodan Vuk (Domžale).

“Seveda si želim tudi spomladi nadaljevati v podobnem ritmu, a pred očmi imam moštveni uspeh, ki bo merodajen tudi pri oceni mojega posamičnega učinka.”

> Ste med zimskim premorom oziroma s spremembami v ekipi prikrojili tudi cilje?

“Ne, načrti ostajajo isti: uvrstitev med prve tri ekipe v prvenstvu oziroma preboj v evropske pokale. Tekmovalni razpored spomladi bo kar zgoščen, zato pa imamo tudi številčen igralski kader.”

> Čemu ste dali poudarek v pripravljalnem obdobju?

“Veliko pozornosti smo posvetili izboljšavam v igri, tako na moštveni kot tudi posamični ravni. Jeseni smo imeli precej rezerv, zato verjamem, da smo odpravili glavne pomanjkljivosti.”

> Razmere vam niso šle na roko. Veliko treningov ste morali opraviti na umetni travi. Bo to kaj vplivalo na vaše predstave?

“Ne verjamem. Na umetni travi lahko pokažeš dovršeno igro. Stranski učinki pri tovrstni vadbi, kot so razna vnetja in manjše poškodbe, pa hitro pridejo, a na srečo tudi hitro minejo.”

> V ekipi je spet veliko novih obrazov. Kako so se vklopili novinci?

“Dobro. Verjamem, da nam bodo spomladi pomagali pri uresničitvi ciljev. Boniperti denimo ima podobne odlike kot Živec, ki je bil jeseni zelo pomemben igralec v moštvenem mozaiku.”

> Prav Živec bo z Domžalami jutri prvi gost v novogoriškem športnem parku ...

“Uvodna tekma je vselej občutljiva, zmagovit spomladanski start pa bi bil še kako dobrodošel. Bo pa težko. Domžale so poleg Maribora edina ekipa, ki je v jesenskem delu prvenstva nismo uspeli premagati. V dveh tekmah smo iztržili le točko, doma pa smo ostali celo praznih rok.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano