Sreda bo dan d za dva

Danes in jutri bodo na sporedu povratne tekme v nogometni ligi prvakov. Primorski in slovenski večer bo sredin, ko bosta v igri Maribor in PSV Eindhoven, Tima Matavža.

Tim Matavž (v rdeče belem dresu) bo jutri na San Siru eden od glavnih adutov PSV Foto: United Photos
Tim Matavž (v rdeče belem dresu) bo jutri na San Siru eden od glavnih adutov PSV Foto: United Photos

NOVA GORICA > Šempetrski reprezentant bo s soigralci proti italijanski prestolnici mode poletel danes dopoldne, včeraj pa smo ga ujeli na treningu. PSV je na zadnji prvenstveni tekmi proti Heraclesu iztržil zgolj remi 1:1, Tim Matavž pa je odigral zadnjih 11 minut. Odločitev trenerja Phillipa Cocuja je bila logična. Vse misli in moči so trenutno usmerjene na povratni dvoboj v Milanu, kjer naj bi Matavžu pripadla vidna vloga. Na prvi tekmi je dosegel izenačujoči zadetek za 1:1, na San Siru pa bo moral on oziroma njegovi soigralci spet zabiti (vsaj) gol. Matavž verjame, da so tega sposobni

Ob vselej aktivnem Massimu Codi je Gianluca Lapadula proti Olimpiji pokazal, da bi lahko predstavljal dodano vrednost. Že v Zavrču je z nekaj potezami napovedal, da bi lahko postal okrepitev. (Pre)stroga in ekspresna izključitev na tekmi z Rudarjem je 23-letnemu napadalcu preprečila, da bi gledalcem v športnem parku že prej pokazal kaj zna in zmore. Lapadula prejme 6 točk, sledijo mu: 4 - Lotrič, 3 - Nenezić, 2 - Coda, 1 - Vetrih. Skupno: 12 - Galešić, Coda, Živec, 10 - N'diaye, 8 - Palčič, Lotrič, 7 - Čovilo, 6 - Nenezić, ... Med strelci je s štirimi na vrhu Coda, s tremi zadetki mu sledi Galešić, po dva jih imajo N'diaye, Živec, Palčič in Lotrič.

Matavž o Malagi

“Prva tekma bi se lahko zasukala v eno ali drugo smer. Imeli smo lepe in številne priložnosti, a jih je imel tudi tekmec, ki je pred povratnim dvobojem v rahli prednosti. Nismo brez možnosti, v Milano gremo po pozitiven rezultat, ki bi nas popeljal v želeno ligo prvakov,” je svoja in tudi moštvena pričakovanja za PN razgrnil Matavž. O špekulacijah, da bi lahko po tekmi ostal kar v Italiji - že nekaj časa ga snubi Lazio - pa ni želel pretirano razglabljati. ”Konkretna ponudba je prišla le iz Malage, sicer pa so moje misli vezane izključno na povratni dvoboj z Milanom,” je pojasnil Matavž. Vse bo jasno do konca tedna, ko se izteče prestopni rok.

Podobno ali še bolj težko delo kot Matavža in PSV čaka Mariborčane. V sanjsko ligo prvakov jih vodi le zmaga z 2:0 ali z več doseženimi goli v Ljudskem vrtu. Mariborčani bodo proti Viktoriji iz Plzna močnejši za Željka Filipovića, ki se vrača po odsluženi kazni in Arghusa, ki je saniral poškodbo. Drugi rekonvalescent, Dejan Mezga, je že treniral, a proti Triglavu ni igral. V dvoboju prvega in zadnjega Mariborčani niso blesteli, a so vendarle iztržili še šesto zmago v šestih prvenstvenih tekmah in se še utrdili na vrhu lestvice.

Presenetljivi Koper

Najbližji zasledovalci Mariborčanov so nekoliko presenetljivo Koprčani, ki so vknjižili tretjo zaporedno zmago. Edini poraz v sedmih tekmah so jim prizadejali prav Mariborčani pred mesecem dni. Sicer pa je od drugega do šestega mesta, ki ga zaseda Olimpija, precejšnja gneča. Pet ekip se nahaja v razmaku štirih točk. Med njimi so tudi Novogoričani, ki so se doma razveselili prve zmage, po kateri so si vsi oddahnili. Dokončno si bodo, ko bodo razčistili s preteklostjo, kjer računi še niso poravnani.

Na igrišču so Novogoričani pokazali praktično podobo. Ko je bilo treba so napadali, ko pa je bilo treba braniti rezultat so se postavili v obrambne okope, ki so zdržali vse Olimpijine poskuse. V soboto jih proti Mariboru čaka težji test.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano