Spomladi napad na vrh

Tolmin po pričakovanjih tudi v letošnji sezoni kroji vrh tretje slovenske nogometne lige zahod. Jesen ponuja lepo izhodišče za spomladanski napad na prvo mesto in uvrstitev v drugo ligo.

Tolminci (v belih dresih) so  v 3. SNL zahod v gosteh zabeležili štiri zmage - zadnjo  prav za slovo od jeseni  v Vipolžah
  Foto: Leo Caharija
Tolminci (v belih dresih) so v 3. SNL zahod v gosteh zabeležili štiri zmage - zadnjo prav za slovo od jeseni v Vipolžah  Foto: Leo Caharija

TOLMIN > ”Morda je še bolje, da nismo povsem na vrhu. Bolj nam ustreza vloga izzivalca, kar smo potrdili že v pretekli sezoni. Ko smo lani zasedli prvo mesto, se nismo najbolje odzvali, pridobili pa smo dragoceno izkušnjo, ki nam utegne koristiti v odločilnem drugem delu sezone,” je pojasnil trener David Kanalec, ki dobro pozna utrip tolminske slačilnice. Ne nazadnje je na klopi posoškega tretjeligaša že šesto sezono zapored. V pretekli so Tolminci mešali štrene pri vrhu, a so bili Ankarančani naposled močnejši. V letošnji ni izrazitega favorita, kot sta bila pred začetkom pretekle sezone AH Mas Tech in Izola.

V tolminski ekipi letos nimajo tako izrazitega strelca, kot je bil v pretekli sezoni Dalibor Sokanović. Največ, šest zadetkov, je jeseni dosegel Rok Urbančič, enega manj pa je prispeval Tim Lo Duca.

Če so lani vrh 3. SNL zahod krojili Primorci, pa se po jesenskem delu tehtnica nagiba na stran Zasavcev. Zagorje ima na vrhu dve točki naskoka pred Tolminom in trboveljskim Rudarjem in še dve več pred kranjsko Zarico. Tolminci bodo spomladi pri vseh neposrednih tekmecih gostovali, kar pa glede na jesenske razplete ni nujno slabo. Če so posoški nogometaši v pretekli sezoni imeli sloves domače ekipe, ki na gostovanjih težko zbira točke, je pretekla jesen postregla z drugačno sliko. Tolminci so si v gosteh priigrali kar štiri zmage, zato pa so bili manj učinkoviti na Brajdi.

“Doma smo si privoščili preveč nihanj in posledično izgubili preveč točk. Bilanco in igro pa smo popravili v gosteh, kjer smo bili bolj stabilni,” je pojasnil Kanalec. Prvenstvo se bo verjetno odločalo na tekmah z manj motiviranimi ekipami. Tolmince čaka spomladi sedem gostovanj in šest tekem pred domačim občinstvom. Posoški navijači sodijo med najzvestejše in v lepem številu odhajajo tudi na gostovanja.

Spomladi bo iz domačinov sestavljena ekipa ostala brez pomembnih mož - Saše Kolmana, Sanela Kalakovića in Klemna Jarca, a bo kljub temu dovolj številna in kakovostna za konkurenčen boj.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano