Šok terapija je delovala

Nogometaši Gorice so po dveh zmagah na tretji zaporedni domači tekmi doživeli šokanten poraz. Ugnala jih je zadnjeuvrščena Krka, ki je konec preteklega tedna zamenjala trenerja. Po uspavanki v prvem polčasu je nadaljevanje prineslo veliko razburljivosti: na igrišču in tudi na tribunah. Gorica : Krka 1:2 (0:0).

Zadetek Massima Code (v modrem dresu) ni zadostoval niti za točko Novogoričanov Foto: Jure Batagelj
Zadetek Massima Code (v modrem dresu) ni zadostoval niti za točko Novogoričanov Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Prvi polčas je ponudil malo ali nič, čeprav začetek tekme tega ni dal slutiti. Gostitelji so začeli podjetno. Prvi poskus je pripadel komu drugemu kot najboljšemu domačemu strelcu Massimu Codi.

Športni park, gledalcev 500, sodnik Kajtazović (Kranj) 5,5. Strelci - 1:0 Coda (62), 1:1 Košnik (71), 1:2 Novosel (81). Gorica: Cordaz 6,5, Vanin 5,5, Enow 5,5, Kavčič 5,5, Jogan 5, Berardocco 6, N'diaye 6 (od 86. Danilevičius -), Misuraca 5,5, Živec 5,5, Lapadula 5,5 (od 80. Bazzoffia -), Coda 6,5. Trener: Luigi Apolloni; Krka: Obradović 6,5, Mojstrovič 6, Medved 6 (od 66. Volarič 6), Cvijanović 6, Ivanković 6, Novosel 7 (od 83. Lekić -), M'bognou 6, Ihbeisheh 6, Košnik 6,5 (od 90. Kastrevec), Ranić 6, Marošević 7. Trener: Aleksander Bracović. Rumeni karton - Coda, Enow, Vanin, N'diaye, Berardocco, Cordaz; M'bognou. Rdeč karton - Jogan 2x rum. k. (82)

Nadaljevanje prvega polčasa je bilo precej manj razburljivo. Igralci Krke, ki jo je s klopi v vlogi pomočnika trenerja vodil Alekssander Bracovič (po porazu s Koprom so Novomeščani namreč odslovili Borivoja Lučića), je stopila na žogo oziroma umirila ritem, gostitelji pa so bili premalo agresivni. Posledično se je na igrišču odvijala prava uspavanka. Dogajanje na zelenici je bilo siromašno in temu primerna tudi bilanca. Gostitelji nikakor niso mogli sestaviti poštene akcije. Prekinitve in koti pa so prinesli malo oprijemljivega za novinarske beležnice.

Drugi polčas so gostitelji začeli bolj odločno. Tako kot na začetku tekme je prvi strel spet pripadel Codi, ki je po predložku Luce Berardocca zadel vratarja Obradovića. Kot se je izkazalo, je bil to le preblisk. Tekma se je kmalu vrnila v ustaljene tirnice, Novomeščani so premeteno zavlačevali in izsiljevali prekinitve. Ko pa so se gostje za trenutek odprli, jih je doletela kazen. Gostitelji so dočakali svoj trenutek in skozi razredčene vrste izpeljali akcijo, ki jo je s šestim prvenstvenim zadetkom kronal Coda.

Plus: Ob domačem porazu proti zadnjeuvrščeni Krki je težko najti kaj pozitivnega. Morda je to le zadetek Massima Code, ki je dosegel svoj šesti prvenstveni gol in potrdil, da je med najboljšimi napadalci v prvi SNL. Minus: Sodnik Kajtazović je s svojimi odločitvami v drugem polčasu dvigoval pritisk domači ekipi in gledalcem na tribuni; gostitelji so zlasti v prvem polčasu šli premehko v tekmo.

Zdelo se je, da imajo gostitelji odprto pot do zmage. Krka je tekaško padla, a je izkoristila ponujeno priložnost iz prekinitve in izenačila. Igra se je razživela, vrstiti so se začeli sporni trenutki: kartoni, domnevno nedosojena enajstmetrovka, protesti in posledična izključitev domačega pomočnika trenerja Mirana Srebrniča ... Sledil pa je tudi zmagoviti zadetek Krke v 82. minuti, ko je iz polobrata učinkovito zadel Novosel. Novogoričanom je dokončno zavrelo. Zaradi protestov je bil izključen domači kapetan Alen Jogan, ki je zaradi ugovarjanja dobil zaporedna rumena kartona. Gostitelji so v sodnikovem podaljšku še pritisnili, a zmaga je odšla v Novo mesto.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano