Smrtnik rešil goste v končnici

Izola ima v letošnji sezoni precej težav, običajnim finančnim skrbem se je namreč pridružila še postavitev umetne trave na njihovem stadionu.

Dekanski nogometaš  Andrej Terčič (št. 2) je zaradi prekrška v kazenskem prostoru moral predčasno pod tuš, Izolan Darko Kremenović pa je zadel iz 11m ter nato zatresel še prečnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dekanski nogometaš Andrej Terčič (št. 2) je zaradi prekrška v kazenskem prostoru moral predčasno pod tuš, Izolan Darko Kremenović pa je zadel iz 11m ter nato zatresel še prečnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Zaradi postavljanja trave je proces treningov precej moten, za nameček se plastična podlaga bojda ni najboljše “usedla,” zato je vprašljivo, če bodo v klubu sploh potrdili igranje na taki površini. “Ribiči” se tudi zato pogosto zanašajo na posamične prebliske Mateja Peroše in (ali) Darka Kremenovića, medtem ko so se Dekančani predstavili z bolj tekočo igro.

Po uvodnem spoznavanju so gostje izkoristili že prvo pravo akcijo, ko je po levi pobegnil Gregor Šćulac, njegovo podajo v sredino pa je rutinirano izkoristil iz koprskega prvoligaša posojeni 19-letni Žiga Smrtnik. Izolani so izid skušali poravnati v 26. minuti, ko je Kremenović poslal v ogenj Luko Mavra, toda njegov strel je v zadnjem trenutku blokiral Luka Novak. V končnici prvega polčasa polčasa so nevarnost pomenile predvsem prekinitve, kajti najprej so drugega koprskega nogometaša pri Jadranu, Lea Štulca, centimetri ločili od uspeha ob prostem strelu, domači pa so zapretili po dveh podajah Kremenovića. Toda visoki Ernest Pijalič je najprej zadel vratnico, strel Matije Maršiča pa je na črti ustavil Novak.

Po premoru je Izola le izenačila, ko je nekdanjim soigralcem pobegnil Niki Finkšt, v kazenskem prostoru pa ga je nepravilno oviral Andrej Terčič, ki je moral poleg enajstmetrovke še predčasno pod tuš. Z bele pike je bil zanesljiv Kremenović, slabih deset minut kasneje pa je s 35 metrov še silovito stresel prečnik. Pesjani se kljub igralcu manj niso vdali ter občasno zapretili prek Smrtnika, v zaključku tekme pa so se kljub vsemu znašli na robu poraza. Prvo zaključno žogo za Izolane je v 78. minuti zapravil Žan Modrijan, ko je izgubil dvoboj ena na ena z drugim koprskim vratarjem Davidom Adamom, nato pa je njihov trener Aljoša Čotar z Željkom Maletićem izvlekel asa iz rokava. Prav rezervist je namreč v sodniškem podaljšku zadel po lepi podaji Peroše, toda podajalec pri drugem zadetku je zavoljo drugega rumenega kartona kmalu moral iz igre. Jadranu je zadoščalo zgolj nekaj trenutkov igre z izenačenimi močmi, kajti v zadnji akciji srečanja se je Smrtnik prebil skozi izolsko obrambo ter spravil žogo mimo Anžeta Rupnika za končno delitev plena.

Dean Šćulac, trener Jadrana: “Zelo dobro smo odprli tekmo, pa tudi kasneje smo kljub igralcu manj skušali igrati. Naši mladi nogometaši so bili precej živčni, naposled pa moramo biti zadovoljni z remijem.”

Aljoša Čotar, trener Izole: “Pozna se nam pomanjkanje treningov, vendar smo na lokalnem derbiju dali vse od sebe. Igra je bila kakovostna in dinamična, nisem pa povsem prepričan, če je bil potreben tako dolg sodniški podaljšek.”

Izola : Jadran Dekani 2:2 (0:1)

Stadion Pod obzidjem, gledalcev 70, sodnik Kovačič (Grosuplje) 6,5. Strelci - 0:1 Smrtnik (17), 1:1 Kremenović (55, iz 11m), 2:1 Maletić (92), 2:2 Smrtnik (95).

Izola: Rupnik 6,5, M. Poljšak 7, Maver 6 (od 46. Finkšt 7), Pijalič 7, Vatovec 7, Mikac 6, Maršič 6, Modrijan 6 (od 80. Maletić 7), Tadić 6 (od 76. Čvokić 6), Peroša 6,5, Kremenović 7. Trener: Aljoša Čotar.

adran Dekani: Adam 7, Terčič 6, L. Novak 7,5, G. Šćulac 7,5, Gavrić 6, M. Babič 6 (od 87. Redjepi-), Grdina 6,5, Ugrin 6 (od 89. J. Palčič-), Smrtnik 8, Štulac 6,5, L. Lekić 7. Trener: Dean Šćulac. Rumeni kartoni: Maver, Peroša, Kremenović, Pijalič; rdeča kartona: Peroša (94, 2xR); Terčič (55 - prekršek v čisti priložnosti za zadetek).

BORIS PLANINC


Najbolj brano