Slovenski nogometni upi do prve točke

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji tretji tekmi kvalifikacijske skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2015 danes v Ajdovščini igrala neodločeno 2:2 (2:1) z Dansko.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji tretji tekmi kvalifikacijske skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2015 danes v Ajdovščini igrala neodločeno 2:2 (2:1) z Dansko Foto: Leo Caharija
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji tretji tekmi kvalifikacijske skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2015 danes v Ajdovščini igrala neodločeno 2:2 (2:1) z Dansko Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Slovenski nogometni upi so po dveh porazih osvojili prvo točko. Po avgustovskem domačem porazu proti Estoniji in nedavnem proti Rusiji v gosteh so v Vipavski dolini remizirali z danskimi vrstniki. Izbranci slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča bodo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrali 11. oktobra na Danskem.

Obračun v Ajdovščini so bolje pričeli gosti, v uvodnih dvajsetih minutah sta Andreas Christensen in “rezervist” Bassel Jradi zapravila dve lepi priložnosti, še dva gostujoča igralca pa sta zaradi brezkompromisne igre prejela rumena kartona. Danci so svojo slo po zadetku unovčili v 30. minuti, ko je Nicolai Brock-Madsen ukanil slovenskega vratarja Ažbeta Juga za 1:0.

Kavčičevi izbranci so se po prejetem zadetku vendarle prebudili in le dve minuti kasneje tekmo postavili v začetno izhodišče. Po podaji Andraža Šporarja je izenačil Haris Vučkić, šest minut kasneje pa so bili domači gledalci na nogah, ko je 19-letni Šporar z natančnim strelom z razdalje povišal na 2:1, kar je bilo sijajno izhodišče pred nadaljevanjem.

Danci so imeli v prvi polovici drugega polčasa rahlo pobudo, Slovenci pa so se s preudarno igro dobro branili in tekmecem onemogočili, da bi izpeljali nevarne akcije. Še najbolj “vroče” je bilo po podajah Jonasa Knudsna iz avta, ko je - na način znanega Norvežana Johna Arneja Riiseja - sejal “paniko” v slovenskem kazenskem prostoru.

Slovenci so nadzorovali Dance, v 66. minuti pa se je za njihov hrbet prikradel “rezervist” Lasse Vigen Christansen - na igrišče je vstopil le minuto pred tem - ter z natančnim diagonalnim strelom izenačil na 2:2.

V zadnji tretjini tekme je Kavčič z nekaterimi menjavami skušal poživiti slovensko igro, ki pa niso prinesle rezultatske spremembe, čeravno so se oboji trudili doseči zmagoviti gol. Še najbližje zadetku je bil Bojan Trajkovski v 86. minuti, njegove načrte pa je z dobro obrambo preprečil gostujoči vratar Frederik Roennow.

* Mestni stadion, gledalcev 500, sodniki: Hänni, Vogel, Hidber (vsi Švica).

* Strelci: 0:1 Brock-Madsen (30.), 1:1 Vučkić (32.), 2:1 Šporar (38.), 2:2 L. Christansen (66.).

* Slovenija: Jug, Krajnc, Mitrović, Trajkovski, Palčič, Črnic, Vučkić (od 69. Bratanović), Benedičič, Pučko, Vrhovec (od 79. Dervišević), Šporar (od 58. Zajc).

* Danska: Roennow, Remmer, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen, Olsen (od 65. L. Christensen), Thomsen, Larsen (od 12. Jradi), Poulsen, Brock-Madsen (od 89. Zohore), Toutouh.

* Rumeni kartoni: Šporar, Benedičič, Pučko, Trajkovski; Toutouh, Vestergaard, Olsen.

* Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano