Slovenci s tiranskega riževega polja brez točk

Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Tirani izgubila proti Albaniji z 0:1 (0:1). Slovenska vrsta bo naslednjo tekmo kvalifikacij igrala 22. marca prihodnje leto, ko bo gostila Islandijo.

Zlatko Dedić na tekmi proti Albaniji ni bil prav dobro razpoložen (v belem, fotografija je s tekme proti Cipru)
Zlatko Dedić na tekmi proti Albaniji ni bil prav dobro razpoložen (v belem, fotografija je s tekme proti Cipru) 

TIRANA> Domači so povedli v 36. minuti. Po podaji Emiljana Vile z leve strani je ob Bojanu Jokiću z glavo zadel Odise Roshi. Slovenci v prvem polčasu niso imeli izrazitih priložnosti, bolj so se na spolzkem terenu osredotočali za strele od daleč (Zlatko Dedić 15., Andraž Kirm 19. in Tim Matavž 35.), ki pa so bili bolj ali manj lahek plen Etrita Berishe.

Stadion Qemal Stafa, gledalcev 10.000, sodniki: Hansson, Sjoblom in Brogevik (vsi Švedska). Strelec: 1:0 Roshi (36.). Albanija: Berisha, Lila, Cana, Mavraj, Agolli, Roshi, Bulku, Kukeli, Vila (od 84. Dallku), Cani (od 76. Curri), Sadiku (od 46. Salihi). Slovenija: S. Handanović, Brečko, Šuler, Maroh, Jokič, Iličić (od 73. Šišić), Mertelj, Radosavljević (od 77. Kampl), Kirm, Dedić (od 59. Čavušević), Matavž. Rumeni kartoni: Roshi, Vila, Lila; Mertelj, Iličić, Kirm, Šuler.

V uvodu drugega polčasa, v katerem je bilo igrišče že katastrofalno in je bilo že skoraj bolj primerno za sajenje riža kot pa igranje nogometa, so Albanci sprožili dva nevarna strela prek Vile in Roshija, a je prvi meril malce premalo natančno, drugemu pa je Samir Handanović strel obranil.

Kmalu zatem so imeli Albanci, ki so v teh trenutkih kar konkretno pritiskali, v eni akciji dve priložnosti, najprej je strel Roshija izvrstno obranil Handanović, do odbite žoge je prišel Hamdi Salihi, a mu je veselje po strelu z dobrih desetih metrov z dobrim posredovanjem preprečil Dominic Maroh. Slabih 20 minut pred tekmo je slovenski selektor vpoklical Mirnesa Šišića in malce zatem še Kevina Kampla, nakar je slovenska vrsta odločneje zaigrala na albanski polovici, a do pravega zaključnega strela ji nikakor ni uspelo priti, tako da je ostalo pri minimalni zmagi domače reprezentance.

STA


Najbolj brano