Slavje nogometašev Gorice ob hrvaški meji

Nogometaši Gorice so se v četrtem krogu vrnili na zmagovita pota. Potem ko so poln izkupiček osvojili v uvodnem krogu v Kranju, so dobili pomembno tekmo pri novincu v Zavrču. Zavrč : Gorica 0:2 (0:1).

Welle N
Welle N'diaye Foto: Leo Caharija

ZAVRČ > Nove tri točke so tako in drugače pomembne.

Športni park, gledalcev 700, sodnik Čeferin (Kranj) 6,5. Strelca: 0:1 N'diaye (26), 0:2 Coda (46). Zavrč: Fink 6,5, S. Čeh 6, Sambolec 5,5, Roškar 5,5, Kurbus 6 (od 52. Kokol 6), Šafarić 6, Brlečić 5,5 (od 71. Matjašič 5,5), Golubar 6, Fuček 6 (od 70. Buzeti 5,5), Kelenc 5,5, Benko 5,5. Trener: Viktor Trenevski; Gorica: Cordaz 7, Širok 6,5, Codromaz 6,5, Jogan 7, Kavčič 6,5, Berardocco 7, N'diaye 7,5, Jakovljević 7 (od 78. Misuraca -), Živec 7, Lapadula 7 (od 90. Ihrig-Farkas -), Coda 7,5 (od 69. Bazzoffia 6,5). Trener: Luigi Apolloni. Rumeni kartoni: Kurbus, Kelenc; Živec.

Nov spodrsljaj bi bil pred nizom zahtevnih tekem nezaželen. Sicer pa je bil tudi dvoboj proti Zavrču na papirju videti vse prej kot enostaven. Gostitelji so bili v naletu, domači privrženci pa so napolnili lično urejen športni park do zadnjega kotička. Po dveh zmagah je optimizem v kraju tik ob hrvaški meji občutno narasel. Vsi v domačem taboru so verjeli, da lahko pade tudi Gorica, ki pa je bila, kot so priznali po tekmi, svojevrstna neznanka. Gostje pa so se pokazali v doslej najboljši podobi in zasluženo zmagali.

Trener Luigi Apolloni je spet opravil kar nekaj rošad v začetni enajsterici, ki pa so se izkazale za zadetek v polno. Novogoričani so namreč hitro gostiteljem vsilili svoj ritem igre. Izrazito zrelih priložnosti si sicer niso ustvarili, a so skoraj s sleherno akcijo nakazali, da bi lahko bili nevarni.

“Zadovoljen sem s pristopom do tekme in tudi s tem, kar so fantje pokazali na igrišču,” je za PN pojasnil trener Luigi Apolloni, ki je zaman prišel na tiskovno konferenco po tekmi. Zaradi televizijskih prioritet smo nanjo morali počakati preostali poročevalci. Potem ko je domači trener Viktor Trenevski podal oceno dogajanja na igrišču in ošvrknil italijanskega kolega zaradi odnosa in obnašanja, je domači tiskovni predstavnik ob prihodu Apollonija in njegovega pomočnika (ter prevajalca) Mirana Srebrniča enostavno prekinil in končal tiskovno konferenco, Domnevno zaradi odmerjenega časa, ki se je iztekel. Srebrnič je ob razvoju dogodkov povzdignil glas, nato pa z Apollonijem mirno zapustil prostor. V Kranju in Novem mestu tovrstnih zapletov ni bilo in je vse teklo gladko.

Agresivni novinec Luca Berardocco, prodorni Saša Aleksander Živec, navdahnjeni Gianluca Lapadula so v zgoščeni sredini igrišča našli nekaj lukenj in razkrili ranljivost domače obrambe. Ta je kapitulirala po navidez nenevarni dolgi podaji Alena Jogana, ki je našel osamljenega Welleya N'diayeja.

Senegalec je tako še na drugi tekmi zapored zadel v polno. To je bil tudi ključni trenutek dvoboja, ki je dobil za Novogoričane v nadaljevanju prijetne razsežnosti. Ponudilo se je več prostora, gostje pa so po zadetku postali bolj sproščeni in igrivi, posledično tudi nevarni. Gostitelji na drugi strani domala niso sestavili omembe vredne akcije. Če naj bi odmor med obema polčasa koristil Zavrču, pa so se upi gostiteljev razblinili že kmalu po prihodu iz slačilnic. Živec je bliskovito prodrl po levem boku in poslal uporaben predložek za Massima Codo, ki se je po dvoboju s Triglavom še drugič vpisal med strelce.

Pri vodstvu Novogoričanov 2:0 je spodbuda sicer glasnih domačih privržencev splahnela. Tudi sami so uvideli, da se tokrat ne bodo veselili točk(e). Novogoričani so nadzorovali potek dvoboja, v nasprotnih napadih pa bi lahko še povišali izid. Zavrč je bil bolj ali manj nemočen, posamični poskusi pa z izjemo kotov niso obrodili praktično nič.

“Seveda sem zadovoljen z mojim drugim zadetkom, še bolj pa z dobro igro in ekipno zmago,” je pojasnil Welle N'diaye, ki je bil deležen kar nekaj opazk vročekrvnih gledalcev na tribunah tik ob igrišču.

Plus: Novogoričani so spet prišli do treh točk; forma posameznikov se počasi vzpenja. Minus: realizacija ustvarjenih priložnosti spet ni bila na zavidljivi ravni.

”Navijači tako ali drugače dajejo energijo. Težje je igrati brez hrane in pijače. Na srečo je bila tekma v večernem terminu in je bilo ozračje bolj sveže,” je strnil vtise po tekmi senegalski zvezni igralec, za katerega je igranje v času muslimanskega postnega meseca, ki se bo končal v četrtek, zavoljo vročine še posebej naporno.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano