Skromna predstava rumeno-modrih

Žal je bil najboljši posameznik tekme med Koprčani in Kranjčani sodnik Drečnik. Znova se je potrdilo, da ima Luka Koper težave z gorenjskimi klubi, Triglav pa kaj več od fanatične borbenosti ni pokazal.

Med redkimi  vsaj približno nevarnimi  strelci je bil Koprčan Ivan Brečević (9) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Med redkimi vsaj približno nevarnimi strelci je bil Koprčan Ivan Brečević (9) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Luka Koper : Triglav 0:0

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodnik Drečnik (Hrastnik) 7.

Luka Koper: Hasić 6, Blažič 5, Mavrič 6,5, Đukić 6, Bagarić 5, Guberac 5, Popović 5, Štulac 5,5 (87. Smrtnik -), Bubalo 6, Pučko 5,5 (68. Majcen 5), Brečević 5,5 (78. Črnigoj 6). Trener: Milivoj Bračun. Triglav: Pelko 6,5, Šturm 6 (76. Šušteršič 6, Zolić 6,5, Roškar 6, Pokorn 6,5, Stojnić 6,5, Dolžan 5,5, Jelar 6, Kongnyuy 6, Đurković 5 (80. Đurić -), Poplatnik 5 (70. Sever 5). Trener: Siniša Brkić. Rumena kartona: Đukić; Šturm.

KOPER>Domači so zapretili že na uvodu, ko je pred vrati za malenkost zamudil Brečević, ki je slavil še rojstni dan. “Seveda bi bil bolj vesel, če bi četrt stoletja življenja začinil z zmago. Pozna se mi, da sem bil poškodovan, zato še nisem v polni formi,” je povedal napadalec iz Buj.

PLUS: Matej Mavrič se je izkazal za močno okrepitev v obrambi in odlično podajalsko vez z napadom, uspešno pa se je borilo tudi pet najstnikov. MINUS: Napad nima idej v zgoščenih obrambah. Nihče od aktivnih ni v formi. Lotrič je poškodovan, Majcen je zbolel, Čadikovski pa še čaka na slovenski državljanstvo.

Pri kanarčkih za igro niso bili sposobni Palčič, Lotrič, in Čovilo, vračajoči se Majcen pa je bil le na klopi. Kranjčani so se branili in prežali na protinapade, domači pa so napadali, a le redko nevarno. Še najlepšo akcijo Luke Koper je sredi prvega polčasa začel izkušeni branilec Mavrič.Po seriji hitrih podaj z razdalje je streljal Guberac, vendar je bil vratar Pelko pazljiv. Gledalci se niso mogli pritoževati nad ritmom igre, manjkalo pa je pravih idej in predvsem natančnih izvedb.

Nekoliko je izstopal novinec Bubalo, ki je v drugem polčasu ogrel dlani Pelka. V 56. minuti je lepo pobegnil Pučko, Guberac pa je z nogo streljal daleč prek vrat. Pred koprskimi vrati je vladalo zatišje. Vratarja Hasića je po premoru zmotil zgolj Jelar, ko je v 75. minuti po dolgi akciji z glavo zgrešil cilj. V finišu je spet zapretil Mavrič, saj je po dveh podajah Popovića najprej z glavo streljal previsoko, z nogo pa mimo vrat. Zadnjo priložnost za poln plen domačih je zapravil Bubalo, vendar je Pelko zanesljivo ustavil njegov udarec. Slaba in dolgočasna tekma bo šla hitro v pozabo.

Po zmagi sta trenerja novinarjem posredovala izjavi. Siniša Brkić, Triglav: “V Kopru smo se predstavili v dobri luči. Po lanskih izgubljenih kvalifikacijah z Dobom vsi menijo, da nas prekašajo, toda po srčnosti so nam kos le redki.”

Koprski trener Milivoj Bračun pa je dejal: “Pogrešali smo Palčiča in Čovila. Imamo kratko klop. V napadu so očitne težave, saj najlepše priložnosti zapravljajo štoperji. Dneve do sredine tekme z Aluminijem moramo izkoristiti za trdo delo.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano