Škofjotski dvojec strl Zavrč

Po petkovem potresu na sodišču in v Luki, ki je, hočeš nočeš, vsaj posredno povezan s koprskim nogometnim prvoligašem, so se v soboto vremena kanarčkom na Bonifiki zjasnila. Tudi tokratni dvoboj z Zavrčem je bil napet in nepredvidljiv vse do konca tekme.

Matej Palčič je bil najboljši koprski igralec na igrišču Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matej Palčič je bil najboljši koprski igralec na igrišču Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Število gledalcev se je po dveh spodrsljajih v gosteh vrnilo v utečene (skromne) številke. A če bi vedeli, da bodo priča odprti nogometni igri z lepimi potezami, bi jih na tribune zagotovo prišlo še kaj več. Že od uvodnih minut se je zdelo, da bo to partija Škofjotske naveze Matej Palčič-Domen Črnigoj. Palčič je povsem obvladoval desni bok, ga zapiral, začenjal akcije in aktivno zasipal napad z žogami, Črnigoj pa je preprosto letel po igrišču, preigraval, podajal in v ključnem trenutku tudi zadel iz igre. Koprčani so igrali v pričakovani enajsterici, malce je presenetil Leo Štulac, ki je na sredini igrišča zamenjal Miroslava Čovila, medtem ko je bila Galešićeva zamenjava Mitja Lotrič. Do vodilnega zadetka so popolnoma prevladovali Koprčani, ovacije je dobil Črnigoj, ko je z žogo nehote skoraj nokautiral sodnika za golom Andreja Žnidaršiča. Njegov someščan Jaka Štromajer je drugič dvignil gledalce na noge v 27. minuti, ko je iz delnega obrata - po podaji Palčiča -bliskovito ustrelil in premagal Gregorja Finka. Kranjčan ima pač nos za gol, ni kaj. Zatem so bili v napadu konkretnejši tudi Haložani. Matija Smrekarse je nekoliko preveč obiral, merilne naprave je v 38. minuti naravnal Dino Kreisinger, a je bil na mestu domači vratar Vasja Simčič, ki je zatem ubranil še projektil Dorisa Kelenca.

V drugem polčasu so gostje zaigrali na vse ali nič in v takoj po premoru je Marko Roškar zatresel prečnik, potem pa je po seriji poskusov kazenskem prostoru, koprsko mrežo rešil Simčič s posredovanjem na črti. Koprčanom se je ponudil protinapad, a je Lotrič zgrešil. Velja omeniti 70. minuto, ko je Palčič s podajo s peto na robu kazenskega prostora zaposlil Mateja Pučka, a je bil Fink na mestu.

Stadion Bonifika, gledalcev 450, sodnik Perić (Kranj) 5,5. Strelci - 1:0 Štromajer (27), 1:1 Fuček (77), 2:1 Črnigoj (85). Luka Koper: Simčič 7,5, Šme 7, Halilović 7, Hadžić 6, Guberac 6,5, Štulac 7, Palčič 8,5 (od 90. Gregorič-), Ivetić 6,5, Črnigoj 8, Lotrič 6,5 (od 74. Pilčić-), Štromajer 7 (od 66. Pučko 6). Trener: Rodolfo Vanoli. Zavrč: Fink 6, Čeh 5,5, Dugolin 6, Sambolec 6, Roškar 7, Šafarić 7, Matjašič 6,5 (od 51. Fuček 7), Golubar 6,5 (od 61. Težak 6,5), Kelenc 6,5, Smrekar 6, Kreisinger 6. Trener: Željko Orehovec. Rumeni kartoni: Lotrič, Štromajer, Hadžić, Guberac, Črnigoj; Dugolin, Kelenc; v 79. minuti odstranjen s klopi trener Vanoli.

Potem je Zavrč izenačil. Kdo ve, kaj je videl prvi sodnikov pomočnik Rafael Ajdovec ob padcu Kelenca blizu domačega kazenskega prostora. Glavnemu sodniku Dragoslavu Periću je signaliziral prekršek, ta pa je Hadžiću ob koprskih protestih pokazal še rumeni karton. TV posnetek je pokazal vse kaj drugega - šlo je za čisto izbijanje žoge, če pa bi že iskali prekršek, ga je storil nogometaš Zavrča, ki se je potem teatralno zvijal na tleh. Iz prostega strela z 20 metrov, je sicer odličnega Simčiča, ki mu je lastna obramba zastrla pogled na let žoge, zadel rezervist Josip Fuček. Trener Rodolfo Vanoli je nekaj pripomnil in Perić (vprašanje je, če je ta sploh razumel) mu je pokazal pot z igrišča. To je dodatno razbesnelo gledalce in Koprčanom vlilo novega elana. Odveč je opisati veselje po odrešilnem izjemnem zadetku Črnigoja, ki si je od veselja nad prvim zadetkom v prvi ligi slekel dres …. “Občutek je bil vrhunski, prvič sem zadel v dresu Kopra. Sem zelo ponosen. Tekma je bila lepa za gledalce, žal pa smo ponovili staro hibo, da se po vodstvu preveč branimo,” je bil po tekmi nasmejan do ušes Črnigoj in dodal: “Imeli smo posest žoge in vse, kar na drugih tekmah ponavadi nimamo.”

Povsem drugače je bilo v taboru gostov. “To se nam kar ponavlja. Dobro igramo, ampak točk ne osvajamo. Malo sem še vroče glave, igrali smo dobro, iskali zmago, bili smo boljši tekmec. Smo v rezultatski krizi, igralcem nimam kaj očitati, “ je bil razočaran trener Željko Orehovec. Vanoli je dodal: “Za nami je zelo težka tekma, igrali smo z dušo in srcem, zato imamo rezultat, na roko so nam šli tudi drugi rezultati. ”

ROK MAVER


Najbolj brano