Sijaj Crvene zvezde je zbledel

Crvena zvezda je sicer premagala domači Koper z 2:0, toda očitno so tudi obalni ljubitelji nogometa začutili, da je zdajšnja ekipa beograjskega kluba le bleda senca evropskih prvakov iz leta 1991. Na tribunah se jih ni zbralo niti tisoč.

V dresu Crvene zvezde sta pustila pečat kot nogometaša, v ponedeljek sta se v trenerskih vlogah srečala na Bonifiki: Robert Prosinečki (levo) in Milivoj Bračun Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V dresu Crvene zvezde sta pustila pečat kot nogometaša, v ponedeljek sta se v trenerskih vlogah srečala na Bonifiki: Robert Prosinečki (levo) in Milivoj Bračun Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Da je sijaj zbledel, je potrdilo tudi dogajanje na zelenici. Zvezda je bila boljši nasprotnik in je zasluženo zmagala, a ni pokazala bistveno več od domače ekipe.

Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodnik: Antić (Koper). Strelca - 0:1 Kasalica (30), 0:2 Dimitrijević (79). Luka Koper: Hasić, Blažič, Mavrič-Rožič, Đukić, Bagarić, Guberac, Lotrič, Čovilo, Pučko, Bubalo, Majcen. Trener: Milivoj Bračun. Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Krneta, Mladenović, Milivojević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Milunović, Kasalica. Trener: Robert Prosinečki.

Slednja je glede na prejšnjo sezono precej spremenjena in bo potrebovala še nekaj časa za uigravanje in avtomatiziranje gibanja in akcij.

Gostje, ki jih je spremljalo tudi nekaj njihovih primorskih navijačev, so v vodstvo prišli v 30. minuti, ko je iz gneče v petmetrskem prostoru zadel Kasalica. Prav ta nogometaš je sedem minut pred tem zapravil enajstmetrovko, vmes pa sta do strelov prišla tudi Bubalo in Lotrič.

V drugi polčas so rumeni krenili bolj odločno. Do najlepše priložnosti so prišli v 53. minuti, ko je Bagarić iz prostega strela zadel prečnik, v nadaljevanju akcije pa je sodnik Antić razveljavil zadetek Čovila. Sledilo je še nekaj obetavnih akcij in strelov na obeh straneh, končna odločitev pa je padla v 78. minuti.

Takrat je Antić nekoliko prestrogo pokazal na najstrožjo kazen in Dimitrijević je premagal najboljšega posameznika v koprskih vrstah Hasića. Po tem je ritem igre tudi zaradi številnih menjav nekoliko upadel.

V koprskem klubu so potrdili, da sta Matej Mavrič Rožič in Mitja Lotrič postala nova člana Luke Koper. Reprezentant iz Pirana, katerega prihod smo kot prvi napovedali v Primorskih novicah že pred tremi tedni, je podpisal dvoletno pogodbo, mladi Prekmurec Lotrič pa triletno.

S tem je Crvena zvezda končala priprave v Sloveniji, kjer se na pripravljalnih tekmah ni izkazala. Izgubila je namreč tako z Olimpijo kot s Krškim in morda je tudi zato bila motivacija gostov na Bonifiki višja.

Koprčani so s pripravljalno tekmo z evropskim in svetovnim klubskim prvakom iz leta 1991 popestrili športno dogajanje, že jutri pa bodo odšli na krajše priprave v Slavonski Brod, kjer bodo igrali tudi na tamkajšnjem turnirju.

DENIS SABADIN


Najbolj brano