Šest žog v mreži Goričanov, ena pri Mariborčanih

Nogometaši Gorice so v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Mariboru z 1:6 (1:1).

Mariborčani (v rumenem) so bili premočni za Goričane
Mariborčani (v rumenem) so bili premočni za Goričane 

NOVA GORICA> Uvod tekme je minil v potrpežljivi igri Maribora, ki se mu je obrestovala v 12. minuti. Po dolgi podaji Dejana Mezge je Goran Cvijanović v kazenskem prostoru spretno sprejel žogo in jo zabil v desni zgornji kot. Po prvem goriškem poskusu, ko je v 14. minuti mimo desne vrstnice sprožil Dejan Žigon s prostega strela, so bili gosti znova nevarni v 22. minuti.

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Bukovec (Lendava), Gabor (Martjanci) in Smej (Fokovci). Strelci: 0:1 Cvijanović (12.), 1:1 Širok (42.), 1:2 Ibraimi (65.), 1:3 Tavares (66.), 1:4 Tavares (68.), 1:5 Ibraimi (84), 1:6 Tavares (89.). Gorica: Simčič, Širok, Kadrija, A. Jogan, Celcer, Vetrih, Mevlja (od 72. Praprotnik), Bindzi (od 82. Pavič), Ndiaye, Žigon, Bremec (od 55. K. Jogan). Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Potokar, Viler, Ibraimi, Cvijanović (od 79. Dodlek), Mertelj (od 61. Filipović), Mezga, Tavares, Ploj (od 59. Berić). Rumena kartona: Mezga, Mertelj.

Po lepi akciji kratkih podaj Agima Ibraimija, Aleša Mertlja in Mezge je žoga prišla do Marcosa Tavaresa, toda zadetek je s pravočasnim posredovanjem preprečil Vasja Simčič, ki je bil uspešen tudi v 37. minuti po poskusu Ibraimija. Kljub gostujoči prevladi so v 42. minuti domači izid izenačili, potem ko je Matija Širok na desni strani preigral Nejca Potokarja, nato pa z lepim udarcem s pomočjo prečke ugnal še Jasmina Handanovića.

Po umirjenem začetku drugega polčasa in nekaj osvežitvah v ekipi so Mariborčani med 65. in 68. minuti odločili tekmo, saj so zabili kar tri gole. V 65. je Mitja Viler podal pred gol, Agim Ibraimi pa je z drugim strelom matiral Simčiča. Minuto pozneje je po podaji Mezge z glavo zadel Tavares, v 68. minuti pa je Cvijanović najprej preigral Miho Mevljo, pravočasno žogo oddal do Tavaresa, ki je z roba kazenskega prostora s strelom v desni spodnji kot odločil tekmo.

V končnici tekme sta piko na i visoki mariborski zmagi z novima zadetkoma postavila še Ibraimi in Tavares. V 84. minuti je Mezga s peto spravil žogo do Ibraimija, ki je žogo poslal v desni kot goriških vrat, minuto pred koncem pa je po novi podaji Mezge znova zabil Tavares in v vsega 23 minutah tako dosegel “hat-trick”.

STA


Najbolj brano