Seedorf potrdil, da prihaja v Milan

Nizozemec Clarence Seedorf je potrdil, da bo postal novi trener italijanskega nogometnega prvoligaša Milana, katerega član je tudi slovenski reprezentant Valter Birsa.

Clarence Seedorf bo novi trener Milana Foto: Clarence Seedorf/Twitter
Clarence Seedorf bo novi trener Milana Foto: Clarence Seedorf/Twitter

RIO DE JANEIRO > “Leto in pol dolga izkušnja v ekipi Botafogo mi je pomagala v rasti in mi bo tudi na novi stopnički v življenju, kot trenerju Milana,” je dejal Clarence Seedorf novinarjem v Braziliji.

Vodstvo nogometnega velikana iz lombardijske prestolnice je v ponedeljek z mesta trenerja odpustilo trenerja Massimiliana Allegrija, 37-letni Seedorf, ki je bil 18 mesecev član brazilskega moštva Botafogo iz Ria de Janeira, pa naj bi v Milano prišel v četrtek.

“Po 22 letih bom prenehal igrati. Zato je bila današnja noč dolga in težka. Zelo sem vesel tega, kar sem dosegel na svoji nogometni poti,” je dejal Seedorf, ki je bil rojen na Surainamu in doslej še ni bil trener.

Za Milan je igral na več kot 400 tekmah med letoma 2002 in 2012 ter z njim dvakrat slavil v evropski ligi prvakov. Pred tem je igral za Ajax, Sampdorio, Real Madrid in Inter Milano, za nizozemsko reprezentanco pa je odigral 87 tekem. Bil je prvi nogometaš v zgodovini, ki je štirikrat osvojil ligo prvakov in prvi, ki mu je to uspelo s tremi različnimi klubi, z Ajaxom, Realom iz Madrida in Milanom.

STA


Najbolj brano