Sami stari znanci

Čeprav ne gre za dvoboj za nogometni vrh, pa imajo obračuni Maribora in Kopra še neko privlačnost. To priča tudi odločitev nacionalne televizije za neposreden prenos.

Z Bonifike v Maribor: Miran Pavlin (št. 11) in Amir Karić (št. 20) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Z Bonifike v Maribor: Miran Pavlin (št. 11) in Amir Karić (št. 20) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Ob številnih starih znancih v vijoličnem dresu, ki jih v Istri niso mogli ali želeli zadržati, sta v spremljevalnem moštvu državnih prvakov že dalj časa še dva junaka edinega koprskega državnega naslova. Amir Karić se je po prekinitvi pogodbe s koprskim prvoligašem konec avgusta preselil v mariborski mladinski pogon, kjer trenira najmlajši selekciji, Miran Pavlin pa je tudi uresničil konec marca dano napoved v Primorskih novicah o svoji prihodnosti, ko se je razšel s koprskim klubom. “Z Zahovićem sva velika prijatelja, zato se lahko res zgodi, da pridem v Maribor.” In to se je zgodilo. Pavlin je bil neuradno zraven že od začetka nove sezone, uradno pa je del ekipe šele v zadnjih dneh na ne povsem definirani funkciji. Glede na to, da se po tekmah pojavi tudi v slačilnici, se zdi, da je desna roka športnega direktorja Zlatka Zahovića.

Igralci, ki so igrali v koprskem dresu in ki so se preselili v Maribor: Aleš Mejač, Aleš Mertelj, Aleksander Rajčevič, Mitja Viler, Dalibor Volaš, Jasmin Handanović, Amir Karić (trener mladinskega pogona) in Miran Pavlin (športni del).

V Mariboru koprsko obrambo, ki še zdaleč ni več granitna, z nožem med zobmi čaka ognjeviti napadalec, Ankarančan Dalibor Volaš, v rezervi pa Novogoričan Etien Velikonja komaj čaka, da dotolče tekmeca. Maribor je z Jasminom Handanovićem, ki ga je pri 28-letih na veliko sceno izstrelil prav Koper (ključna za prodajo v italijansko Mantovo je bila prav tekma z Mariborom), dobil odličnega vratarja, kar je bila zadnja leta šibka točka vijoličastih. To so trije zadnje čase izpostavljeni igralci, toda svoje doda tudi ostali del ekipe.

In s kakšnimi občutki se na gostovanje v Maribor odpravljajo koprski nogometaši? “Tudi v Mariboru bomo šli na zmago in upamo, da se bomo prebili pod vrh, kamor tudi sodimo,” pravi Ivica Guberac. Mladi kapetan Miha Blažič je temu dodal: “Zadnji rezultati so v ekipo prinesli precej več optimizma. Želimo podaljšati zmagoviti niz. Maribor ima res kakovostnejšo ekipo kot v zadnjih letih, toda tudi mi imamo svoje adute. Predvsem moramo igrati svojo igro.” Kako se bo odločil trener Milivoj Bračun, ki je tokrat izostal s tiskovne konference, bo jasno pred tekmo. Bolj gre pričakovati, da tokrat napadalnejšega pristopa, ki smo ga gledali na zadnjih tekmah, ne bo, temveč se bo odločil za obrambnejšo različico z enim napadalcem.

V postavi Kopra ne bo Aljaža Strune, Dorisa Kelenca in Srebrenka Posavca.

Športni direktor Andrej Poljšak je pokomentiral tudi izid anonimne ankete nogometašev SPINS o stanju v klubih, ki Koprčanom namenja šele sedmo mesto. “Jasno je, da je Maribor najbolje organiziran klub, ki ga bo težko ujeti. Mi stremimo k temu, premike na bolje tudi sami vidite. Plačila so relativno tekoča, težava je, da obstajajo še neki dolgovi, ki jih sproti rešujemo. Gotovo je trenutno najtežje na finančnem področju,” pravi Poljšak.

ROK MAVER


Najbolj brano