Rusi so bili boljši

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Kopru na svoji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2015 izgubila proti ruskim vrstnikom z 0:1 (0:0). Izbrance Tomaža Kavčiča naslednji kvalifikacijski obračun čaka v torek v Stari zagori proti Bolgariji.

Slovenski nogometaši so imeli nekaj polpriložnosti, in sicer Enej Jelenič v 11. minuti Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenski nogometaši so imeli nekaj polpriložnosti, in sicer Enej Jelenič v 11. minuti Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Slovenski upi so bili proti Rusom dolgo v igri za vsaj točko, a v izdihljajih tekme doživeli tretji poraz v kvalifikacijah, drugega proti Rusom, in tako so vse bolj oddaljeni od mest, ki vodijo v tako imenovani “play-off”.

Rusi so bili v prvem polčasu boljši tekmec in imeli dve lepi priložnosti prek Konstantina Bazeljuka. Ta je najprej zagrozil v 13. minuti, potem ko je pobegnil slovenskima branilcema, pritekel sam pred Ažbeta Juga, ki pa je ta dvoboj dobil. V 31. minuti je Bazeljuk znova sprožil, ko je po napaki Luke Kranjca prišel do strelam a meril le malce mimo desne vratnice.

Slovenski nogometaši so imeli nekaj polpriložnosti, in sicer Enej Jelenič v 11. minuti, v 28. minuti je Andraž Šporar z glavo meril previsoko, isti igralec pa je nato v 43. minuti s 25 metrov žogo poslal mimo gola.

V drugem polčasu ob bolj ali manj enakovredni igri pravih priložnosti na eni in drugi strani ni bilo, prava tragedija za domače nogometaše pa se je zgodila v drugi minuti sodniškega dodatka, ko so Rusi zabili zmagoviti gol. Po kotu z leve strani je Ilija Zujev na drugi vratnici z glavo žogo podal v sredino, kjer je bil najspretnejši Aleksej Nikitin in z volejem zatresel slovensko mrežo.

Iz kvalifikacij se bodo sicer v tako imenovani “play-off” uvrstili zmagovalci desetih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni. V “play-offu” bodo reprezentance igrale po izločilnem sistemu, ki bo dal sedem udeleženk zaključnega turnirja, na katerem bo še gostiteljica Češka.

Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodniki: M. Avram, V. Avram in Nagy (vsi Romunija).

Strelec: 0:1 Nikitin (90.).

Slovenija: Jug, Janža, Blažič, Krajnc, Palčič, Črnic (od 67. Pučko), Vučkić, Vrhovec, Žibert (od 46. Benedičič), Šporar, Jelenič.

Rusija: Baburin, Ten, Zujev, Nikitin, Semenov, Kajumov (od 65. Lambarski), Mogilevec, Jemeljanov, Jefremov (od 76. Nurov), Kozlov, Bazeljuk (od 69. Davidov).

Rumeni kartoni: Krajnc, Vrhovec, Benedičič; Jefremov, Nikitin.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano