Rusi skrbijo za njegovo zdravje

Že nekaj dni se vrstijo ugibanja o prestopu Tima Matavža iz nizozemskega PSV-ja k Rubinu iz Kazana. Zapletlo naj bi se pri zdravniškem pregledu operiranega kolena.

Kje bo spomladi igral Tim Matavž (v belem dresu)? Foto: © Srdjan Zivulovic / Reuters
Kje bo spomladi igral Tim Matavž (v belem dresu)? Foto: © Srdjan Zivulovic / Reuters

NOVA GORICA > Vpletene strani so že na začetku tedna sklenile dogovor. Ruski prvoligaš naj bi klubu iz Eindhovna odštel 7,8 milijona evrov odškodnine, Tim Matavž pa naj bi prejemal 1,5 milijona evrov letne plače. Zapletlo se je pri zdravniškem pregledu, ki ga je 25-letni reprezentančni napadalec opravil v Münchnu. Zaznali naj bi mu tekočino v kolenu, ki po tovrstnih posegih naj ne bi bila neobičajna. Rusi so zato zahtevali dodaten pregled z magnetno resonanco v Eindhovnu.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila najnovejšo jakostno lestvico. Slovenija je v primerjavi z januarskim štejem pridobila dve mesti in napredovala na 27. mesto. Na prvih treh mestih ni nobenih sprememb: v vodstvu je Španija pred Nemčijo in Argentino.

Po razvoju dogodkov sodeč sta možna dva scenarija. Ker so v igri velike številke, je logično, da si želi Rubin dodatna zagotovila oziroma zavarovanja. Matavž šele prihaja v najboljša nogometna leta in to verjetno ni njegov zadnji prestop. Čez dve ali tri leta bi se lahko znova znašel na tržišču in Rubin, ki s prenovljeno ekipo začenja nov ciklus, bi utegnil v perspektivi tudi kaj zaslužiti z novim prestopom. Matavža, ki ima še trdno pogodbo s PSV-jem, se je namreč v preteklosti že večkrat povezovalo s prestopi v angleško, italijansko in špansko ligo.

Druga domneva je, da so si Rusi v zadnjem hipu premislili in iščejo drugo zamenjavo za venezuelskega napadalca Salomona Rondona, ki je prestopil k Zenitu iz St. Peterburga. Omenja se Schalkejevega napadalca, Nizozemca, Jana-Klaasa Huntelaarja. V tem primeru bi Matavž ostal na Nizozemskem do poletja, kar je tudi želja trenerja PSV-ja Philippa Cocuja. Odločitev bo bržkone znana do konca tedna, čeprav je zimska nogometna tržnica na vzhodu oziroma Rusiji odprta še do 25. februarja.

Matavž je lani novembra v Valdoltri opravil artroskopijo kolena, po rehabilitaciji pa se je za pokušino vrnil na zelenice pretekli teden v nizozemskem prvenstvu, kjer je odigral le nekaj minut.

ASO


Najbolj brano