Rudonja prihaja h koprskim kanarčkom

Slovenski nogometni prvoligaš Luka Koper se že vneto pripravlja na novo sezono. Pomembna novost je, da bo v klubu odslej kot vodja stroke deloval nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, tako nekdanji igralec Kopra kot tudi njegov predsednik.

Mladen Rudonja Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Mladen Rudonja Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER>“Klub bo v prihodnje temeljil na doma vzgojenem kadru, vsaj v čim večjem obsegu. Cilj nam bo uveljaviti čim več domačih mladih nadarjenih igralcev in posledično bi klub na ta način lahko živel. V smislu strokovnega dela moramo narediti korak naprej. Tu vidim velike rezerve v dodatnem delu z igralci in podobno. Precej bomo naredili na procesu oblikovanja igralcev za igralca članske vrste. Tako v mlajših kategorijah ne bomo močno stremeli k rezultatom, razen če ti pridejo po naravni poti, temveč je cilj delo z igralci. V klubu imamo dovolj profesionalnih strokovnjakov za to,” je povedal Mladen Rudonja.

Več o ekipi bo znano čez teden dni

Športni direktor Andrej Poljšak, ki bo najtesnejši sodelavec Rudonje, je dodal še nekaj kadrovskih informacij: “Od igralcev, ki so jim potekle pogodbe, se za nadaljnje sodelovanje nismo odločili s Sinišo Liničem, Srebrenkom Posavcem, Milanom Ostercem, Danijelom Marčeto in Davorjem Bubanjo. Damirju Hadžiču, Erminu Hasiču, Enesu Handanagiču, Bojanu Đukiču in Adnanu Aganoviću so prav tako pogodbe potekle, vendar se bomo z njimi v teh dneh pogovorili o morebitnem nadaljevanju sodelovanja. V klubu bomo preverili tudi igralce izhodne mladinske generacije in ugotovili, kdo je zanimiv za prvo moštvo. Sicer pa ni neznanka, da iščemo po enega napadalca, 'štoperja' in veznega igralca. V tednu dni bo slika bolj jasna,” je povedal Poljšak.

V Koper prihaja Crvena zvezda

Sicer pa bodo Koprčani pričeli priprave na novo sezono pod taktirko dvojca Milivoj Bračun/Oliver Bogatinov v ponedeljek, 11. junija. Po delu na Bonifiki se bodo 24. junija odpravili na priprave v Moravske Toplice. Dogovorjenih je že nekaj prijateljskih tekem. Drugega julija bo tako na Bonifiki gostovala Crvena zvezda, 7. in 8. julija pa bodo “kanarčki” odpotovali na turnir v Slavonski Brod. Prav tako bo v Kopru gostoval tudi Udinese, vendar točen datum še ni določen.

V času, ki sledi, se bodo na temo oblikovanja upravnega odbora kluba sestali z generalnim sponzorjem Luko Koper vodilni možje kluba, poleg bo tudi koprski župan. Za konec je klubska sekretarka Suzana Srdić seznanila prisotne, da so v zvezi s podeljeno licenco Muri Nogometno zvezo Slovenije zaprosili za uradno pojasnilo, četudi nimajo namena česarkoli spreminjati in je stanje pač dokončno. Želijo si le, da bi bile zadeve v prihodnje jasne in transparentne.

STA


Najbolj brano