Rudarji zasuli vrtnice

Nogometaši Gorice so v 18. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:4 (0:2).

Nogometaši Gorice so v 18. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:4  Foto: Bostjan Bensa
Nogometaši Gorice so v 18. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:4  Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA> Velenjčani so v Novi Gorici prišli do pete zmage v sezoni, s čimer so se točkovno izenačili z današnjimi tekmeci, ki pa so odigrali dve tekmi več. Rudar je tokrat večino dela opravil že v uvodnih 17 minutah, ko je dvakrat zatresel mrežo Gorice, ki je praktično ves drugi polčas igrala z igralcem manj.

Velenjčani so tekmi izvrstno začeli, saj je Dalibor Radujko že v drugi minuti svojo ekipo popeljal do vodstva po strelu od daleč v desni spodnji kot. Dobrih pet minut zatem je imel Elvis Bratanović priložnost za povišanje vodstva, a je njegov strel z nogo obranil Vasja Simčič. V živahnem začetnem obdobju so do svoj priložnosti pršili tudi domači, ko je Dejan Žigon v kazenskem prostoru prišel do strela, vendar se je z izvrstno obrambo izkazal Matjaž Rozman.

V 17. minuti pa so gostitelji doživeli nov hladen tuš. Matej Podlogar je po kotu prišel do odbite žoge, jo podal do Sebastjana Berka, ki je matiral Simčiča. Takoj po golu so belo-modri malce pritisnili proti vratom Rudarja, prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za znižanje zaostanka. V drugi polovici prvega polčasa se je dogajanje na razmočeni zelenici malce umirilo, domači so predvsem prek Dejana Žigona poslali še nekaj žog proti velenjskim vratom, a brez uspeha.

Nov udarec so domači doživeli v 48. minuti. Miha Gregorič, zadnji mož obrambe, si je namreč po prekršku nad Bratanovićem prislužil neposredni rdeč karton in moral iz igre. Takoj zatem so milimetri ločili Velenjčane od povišanja vodstva, saj je Rajko Rotman zatresel prečko. Kljub igralcu manj pa so Novogoričani poskušali vse, da bi iz tekme izvlekli največ.

Imeli so pobudo, v 62. minuti pa tudi lepo priložnost, ko se je sam pred Rozmanom znašel Dejan Žigon, a je bil velenjski vratar uspešnejši. Potem ko domačim nikakor ni uspelo ukaniti obrambe gostov, pa so knapi potrdili zmago v 87. in 90. minuti, najprej so zadeli po samostojni akciji Bratanovića, nato pa je prav po Bratanovićevi podaji zabil še Branislav Čonka.

* Športni park, gledalcev 250, sodniki: Skomina (Koper), Ul (Maribor) in Patarić (Izola).

* Strelci: 0:1 Radujko (2.), 0:2 Berko (17.), 0:3 Bratanović (87.), 0:4 Čonka (90.).

* Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Žigon (od 81. Dornik), Bindzi, Praprotnik (od 60. Jakovljevič), M. Mevlja, Gregorič, Bremec (od 70. Pavič), A. Jogan.

* Rudar: Rozman, Jeseničnik, Stakić, Firer (od 64. Črnčič), Rotman, Berko, Podlogar (od 79. Čonka), Jahić, Bratanović, Klinar (od 88. Stjepanović), Radujko.

* Rumena kartona: Bindzi; Rotman.

* Rdeč karton: Gregorič (49.).

STA


Najbolj brano