Rudar Gorici pobegnil za tri točke

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

Gianvito Misuraca Foto: Suzana Uršič
Gianvito Misuraca Foto: Suzana Uršič

VELENJE > Mate Eterović, napadalec Rudarja, je bil igralec tekme v Velenju, na kateri so knapi premagali mednarodno zasedbo iz Nove Gorice. Eterović je zabil oba gola za domače, drugega že v sodniškem dodatku, ki je pomenil popoln preobrat po zgodnjem vodstvu Novogoričanov. Ekipi sta bili pred tem krogom točkovno izenačeni v zgornji polovici lestvice, zdaj pa je Rudar Gorici pobegnil za tri točke.

Novogoričani so tekmo dobro začeli, si takoj priigrali priložnosti prek Gianluce Lapadule in Massima Code, v šesti minuti pa so že povedli, potem ko je po podaji Ronalda Vanina iz bližine zadel Gianvito Misuraca. Sledil je kup bolj ali manj nenevarnih strelov Rudarja, ki je še najbolj zagrozil v 22. minuti, ko je Ivan Firer meril malce premalo natančno po dvojni podaji z Elvisom Bratanovićem.

Gledalci so nato spremljali izenačeno igro brez posebej nevarnih akcij, a v 36. minuti so domači izenačili. Dalibor Radujko je lepo odigral na desni strani in podal v kazenski prostor, kjer je Mate Eterović iz bližine zadel za 1:1. Tik pred koncem polčasa se je na drugi strani v priložnosti znašel Amedej Vetrih, toda žogo poslal mimo desne vratnice.

Uvod drugega polčasa je bil precej manj razburljiv kot prvi, šele v 65. minuti so gledalci videli prvo zrelejšo priložnost v tem delu igre, potem ko je Alex Cordaz moral posredovati po strelu Leona Črnčiča iz bližine. Sledilo je novo zatišje, kar zadeva obetavne akcije, ki je trajalo do izdihljajev tekme.

Nato pa je že v sodniškem dodatku znova udaril Eterović. Najprej je Firer z dobrim strelom zadel vratnico, do odbite žoge se je dokopal Eterović in odločil tekmo v velenjsko korist.

Rudar bo v 15. krogu prihodnjo soboto gostoval v Domžalah, Gorica pa bo isti dan gostila Koper.

Stadion Ob jezeru, gledalcev 550, sodniki: Žganec, Stančin (oba Ljubljana) in Arhar (Vrhnika).

Strelca: 0:1 Misuraca (6.), 1:1 Eterović (36.), 2:1 Eterović (90.).

Rudar: Rozman, Firer, Krefl (od 52. Jeseničnik), Črnčič, Rotman, Kašnik, Bratanović, Klinar (od 87. Podlogar), Radujko (od 77. Stjepanović), Knezović, Eterović.

Gorica: Cordaz, Vetrih (od 73. Addae), Coda (od 86. Danilievičius), Lapadula (od 87. Bazzoffia), Živec, Vanin, Favalli, Vicente, Misuraca, Modolo, Gigli.

Rumeni kartoni: Črnčič; Vicente, Misuraca.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano