Rošade na obzorju

Nogometaše Gorice čaka jutri gostovanje pri novincu v Kidričevem. Sodeč po številkah in vtisu je popotnica dobra, vprašanje pa je, kaj bodo prinesle rošade.

Kris Jogan
Kris Jogan 

NOVA GORICA>Dino Martinović se je preselil v Verono, kamor se bo v prihodnji sezoni tudi Kris Jogan. Kot je pojasnil predsednik ND Gorica Robert Vrtovec, prestop še ni dokončen. ”Martinović ostaja v Veroni do 20. avgusta, po tem datumu pa se utegne kot posojen igralec vrniti v Novo Gorico. To je stvar dogovora med kluboma, tako kot tudi odškodnina,” je povedal Vrtovec, ki je razkril, da so igralcem poravnali vse obveznosti do 30. junija. Načelni dogovor o nadaljevanju sodelovanja naj bi dosegli z vratarjem in kapetanom Vasjo Simčičem, obeta pa se tudi prihod mladega novinca iz Bosne in Hercegovine.

Igralski osip skrbi trenerja Mirana Srebrniča, ki je med tednom izgubil še enega nogometaša v ofenzivnem delu ekipe. “Igralcem seveda iz srca privoščim prestope v tujino, a kot trenerju Gorice mi razvoj dogodkov niti najmanj ne ustreza. Enakovrednih zamenjav za nogometaše, ki naenkrat odidejo, se ne da dobiti čez noč. To je proces, ki traja in zahteva čas. Tudi sestava ekipe ni uravnotežena. Na nekaterih igralnih mestih smo podhranjeni,” je pojasnil Srebrnič, ki bo na tekmi z Aluminijem opravil nekaj rošad.

Na preglednem dvoboju s turškim prvoligašem Antalyosporom je preizkušal nekaj možnih različic. Jutri bo od prve minute bržkone dobil priložnost strelec zadetka proti Celjanom Welle N'diaye. Na dvoboju s Turki se je predstavil tudi drugi Afričan Jean M'bida. Kamerunec, ki se je Novogoričanom priključil pretekli teden, igra na levem boku. Načeti Dejan Žigon naj bi bil nared, po posebnem programu pa še vedno trenira mladi Taulant Kadrija. Aluminij je prvenstvo začel s tremi porazi. Dvakrat je izgubil na domačem igrišču, kjer sploh še ni vknjižil točke. A pozor! V prejšnjem krogu so prvoligaški novinci slavili v Velenju.ASO


Najbolj brano