Remi bi bil pravičen

Ob nepričakovanem porazu Maribora je Koper v Stožicah uspel izgubiti proti zdesetkani Olimpiji. Tako razlika med tekmecema za vrh pred sobotnim derbijem ostaja pet točk.

Boban Jović (levo) tokrat ni zaustavil samo Gorana Galešića, temveč ekipo Luke Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Boban Jović (levo) tokrat ni zaustavil samo Gorana Galešića, temveč ekipo Luke Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Ko je potrebno pritisniti piko na i se pri Koprčanih zaplete. Olimpija že dolgo ni igrala tako oslabljena in brez podpore nogometnih privržencev, ki so vodstvu kluba dali vedeti, da se je njegov čas iztekel.

Olimpija : Luka Koper 1:0 (1:0). Stadion Stožice, gledalcev 300, sodnik Drečnik (Zagorje) 6,5. Strelec - 1:0 Jović (17). Olimpija: Šeliga 7,5, Škarabot 6, Fink 6, Zarifović 6,5, Mitrović 6, Kapun 6, Vukčević 6, Jović 7 (od 91. Čeh -), Trifković 6,5 (od 88. Eteme-), Valenčič 6 (od 93. Zorc -). Trener: Milorad Kosanović. Luka Koper: Simčič -, Blažič 5,5, Halilović 5,5, Hadžić 6, Čovilo 5,5, Guberac 6, Ivetić 6 (od 81. Lotrič -), Palčič 5,5, Žibert 6 (od 70. Pučko 5,5), Galešić 5,5, Štromajer 5 (od 77. Pilčić -). Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Kapun, Kostić, Mitrović; Palčič, Žibert, Halilović.

Koprska postava je v primerjavi s tekmo v Novem mestu doživela le eno spremembo, namesto Črnigoja je priložnost na sredini igrišča dobil Žibert. Prve minute so minile v znamenju navidezne pobude ljubljanske ekipe, ki pa se je v 17. minuti obrnila v vodstvo. Na desnem boku je dvakrat izpeljal akcijo Trifković, koprska obramba je najprej dva poskusa odbila, nato pa se je žoga odbila do Jovića, ki je s 16 metrov zatresel koprsko mrežo. Prava koprska reakcija je izostala, igra je bila vse preveč predvidljiva in na trenutke tudi bojazljiva. Olimpija je brez težav branila rezultat, saj si kanarčki niso priigrali niti ene izrazite priložnosti. Za nameček je iz ugodnega položaja Galešić s kakih 25 metrov žogo poslal proti Green Dragonsom.

+ težko bi našli kaj pozitivnega. - vtis je bil, kot da je Koper že vnaprej vknjižil zmago proti zdesetkanim tekmecem, svoje je dodala še nezbranost v napadu.

V drugem polčasu so kanarčki le krenili bolj odločno, toda prvo pravo priložnost so si ustvarili šele v 59. minuti, ko je Ivetić poskušal z leve strani, na golovi črti pa je žogo izbil Zarifović. Vmes je bilo bolj pestro na tribunah, pa tudi na igrišču se je občasno zaiskrilo. Malo je manjkalo, da bi Olimpija iz na videz nenevarne akcije podvojila vodstvo, saj je ob strelu Kapuna Simčič izpustil žogo, a jo nato še pravočasno pobral pred Jovićem. Vanoli je (prepozno) okrepil napad še s Pučkom, utrujenega Štromajerja je zamenjal Pilčić. Koper je imel izjemno priložnost za izenačenje, ko je dvakrat zapored z bližine streljal Hadžić. V 80. minuti je kanarčke v obup spravil Šeliga, ki je odbil prosti strel Gubercu, nato pa je odbito žogo z bližine Čovilo poslal nad gol. Koprčani so se prijemali za glavo, a nič ni pomagalo. “Tak poraz boli, saj bi si zaslužili zmago,” je menil Vanoli. ROK MAVER


Najbolj brano