Razšli so se brez zadetkov

Nogometaši Gorice in ljubljanske Olimpije so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v soboto razšli z neodločenim izidom 0:0. Goriško-ljubljanski obračun ni prinesel kakšnega praznika nogometa. Ekipi sta le poredko prišli do priložnosti, nekaj uspešnejši pri tem so bili domači, ki so bili konkretnejši pri zaključkih akcij, medtem ko ljubljanski napad še naprej pušča bled vtis.

Massimo Coda (desno) tudi na tekmi z Olimpijo ni zatresel mreže Foto: Leo Caharija
Massimo Coda (desno) tudi na tekmi z Olimpijo ni zatresel mreže Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Novogoričani po osmem neodločenem izidu ostajajo na četrtem mestu, Ljubljančani pa po petem remiju na sedmem mestu.

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava) in Smej (Fokovci). Strelci: /. Gorica: Cordaz, Vanin, Favalli, Berardocco (od 83. Finocchio), Modolo, Jogan, Bazzoffia (od 75. Boniperti), B. Vicente (od 12. Vetrih), Coda, Misuraca, Lapadula. Olimpija: Šeliga, Kostić, Trifković (od 62. Eteme), Škarabot, Vukčević (od 85. Čeh), Fink, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović, Djermanović (od 90. Zorc). Rumeni kartoni: Modolo, Lapadula; Kapun. Rdeč karton: /.

Prvi polčas tekme v Novi Gorici ni navdušil. Ne ena ne druga ekipa si ni priigrala prave priložnosti. Malce konkretnejši pri strelih so bili domači, ki so v četrti zgrešili prek Gianluce Lapadule in v 30. od daleč prek Massima Code.

Še največ pozornosti je bilo namenjene sodniški odločitvi v 18. minuti, ko so domači v kazenskem prostoru storili prekršek nad Markom Vukčevićem, a se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen. Na drugi strani je podobno ravnal tudi ob padcu Lapadule.

Tudi uvod drugega polčasa ni bil ravno živahen, dvakrat je neuspešno poizkusil Coda. Gosti so prvič resneje zagrozili v 62. minuti, ko je Nik Omladič malce z desne strani z 20 metrov za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

V precej taktični tekmi je enega nevarnejših strelov v 68. minuti znova sprožil Coda, s 25 metrov je namučil Aleksandra Šeligo. Eno lepših priložnosti so domači zapravili v 88. minuti, ko je do neoviranega strela z glavo znova prišel Coda, Šeliga pa je dobro posredoval.

Gorica bo v 26. krogu prihodnjo soboto gostovala v Mariboru, Olimpija pa gostila Domžale.

STA


Najbolj brano