Prvi preizkus pripravljenosti koprskih nogometašev

Sosedje v hrvaški Istri so pripravili mednarodni nogometni turnir Istria Winter Cup, ki bo na igriščih v Novigradu in Umagu potekal od danes do nedelje, na njem pa sodelujeta tudi FC Luka Koper in Domžale.

Medtem ko v hrvaški Istri mrgoli tujih nogometnih ekip na pripravah, vlada na slovenski strani, s koprsko Bonifiko vred, mrtvilo Foto: Jaka Jeraša
Medtem ko v hrvaški Istri mrgoli tujih nogometnih ekip na pripravah, vlada na slovenski strani, s koprsko Bonifiko vred, mrtvilo Foto: Jaka Jeraša

KOPER> Med šestimi udeleženci drugega nogometnega turnirja v obeh istrskih turističnih središčih je tudi koprski nogometni prvoligaš. Denarja za odhod v Turčijo letos ni, zato pa bodo Koprčane nekaj dni gostili v hrvaški Istri. Skupaj z madžarskim Keckskemétijem in hercegovskim Zrinjskim iz Mostarja bo FC Luka Koper igral na turnirju v Novigradu, druga skupina, ki jo tvorijo litovski Žalgiris, slovenski prvoligaš Domžale in hrvaški prvoligaš Istra iz Pulja, pa se bo merila v Umagu.

Turnir je seveda del promocije zimskega športnega turizma, ki ga v hrvaški Istri uspešno izvajajo, medtem ko je na drugi strani Dragonje ta del turistične ponudbe v glavnem še mrtva črka na papirju. Sosedje nas bodo še bolj prehiteli. Na predstavitvi turnirja sta novigradski župan Anteo Milos in direktorica enega od prirediteljev, Lagune Novigrad, Zrinka Bokulić podpisala namero za gradnjo novega nogometnega igrišča.

Spored turnirja v Novigradu, danes - ob 14. 30 - Luka Koper : Keckskeméti; jutri ob 14.30 - Luka Koper : Zrinjski Mostar; finalni del v nedeljo - ob 10.30 za peto mesto v Umagu, ob 12.30 za tretje mesto v Novigradu, ob 14.30 finale za prvo mesto v Novigradu.

Šest ekip je torej razdeljenih v dve skupini, za Koprčane pa bodo tekme kar pravšen vpogled v dosedanje pripravljalno obdobje, ki so ga motili mrzlo vreme in poškodbe. Mraz se obeta tudi na turnirju, saj že za danes popoldne in in za ostale dni do konca tedna meteorologi napovedujejo okrepljeno burjo in nov val sibirskega mraza.

Koprska tekmeca sta madžarski Keckskeméti in Zrinski iz Mostarja. Madžarski prvoligaš je lani osvojil pokalni naslov, prvič zaigral v evropski ligi, trenutno v prvenstvu zaseda sedmo mesto. Klub ima zvesto občinstvo in stoletno tradicijo. Zrinjski je klub, na katerega se vežejo hrvaški navijači v Mostarju, največji mestni tekmec pa je precej bolj znani bošnjaški Velež. Zrinjski je bil dvakrat državni in enkrat pokalni prvak Bosne in Hercegovine (BiH). Trenutno zaseda peto mesto v prvenstvu BiH.

Luko Koper prvi obračun čaka danes ob 14.30, ko se bo pomerila z Zrinjskim, jutri se bo tekmec rumeno modrih Keckskeméti, v nedeljo pa bodo na vrsti tekme za razvrstitev od šestega do prvega mesta. Finalista bosta za nagrado dobila brezplačne zimske priprave prihodnje leto v obeh istrskih mestih.

ROK MAVER


Najbolj brano