Prve zlepa ne pozabiš

Razvoj dogodkov na dveh prvenstveno-pokalnih gostovanjih po reprezentančni akciji je v novogoriškem taboru sprožil mešane občutke. Časa za temeljit razmislek pred derbijem s Koprčani pa ni.

Massimo Coda (v modrem dresu) bo eden glavnih novogoriških adutov v dvoboju s Koprčani Foto: Leo Caharija
Massimo Coda (v modrem dresu) bo eden glavnih novogoriških adutov v dvoboju s Koprčani Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Nogometaši Gorice so v izdihljajih tekme izgubili ligaški dvoboj z Rudarjem, v povratno pokalno tekmo z Aluminijem pa gredo z zmagovito popotnico. Izkupiček je bil torej polovičen, a v seštevku novogoriški strokovni štab ni zadovoljen, saj je pričakoval več: torej vsaj točko s prvenstvenega obračuna v Velenju in prepričljivejšo predstavo proti drugoligašu iz Kidričevega.

Kaj to pomeni v kontekstu primorskega derbija? Ne prav veliko, saj je med obema zadnjima dvobojema Novogoričanov mogoče povleči bolj malo vzporednic. Vprašanje je, kdo od akterjev, ki so v Kidričevem priigrali minimalno zmago, bo danes sploh dobil mesto v udarni enajsterici. Od nespornih prvokategornikov sta bila prisotna le vratar Alex Cordaz in prvi strelec ekipe Massimo Coda na rezervni klopi, kjer sta tudi obsedela skozi vso tekmo. Danes bosta gotovo med glavnimi aduti Luigija Apollonija, ki je bil po sredinem dvoboju precej malodušen.

V napovedi za tekmo s Koprčani, ki zasedajo visoko drugo mesto, se je spomnil tudi prvega medsebojnega obračuna na Bonifiki, kjer se je precej iskrilo. ”V Kopru smo izgubili, ker preprosto povedano nismo igrali. Ubadali smo se s tekmeci, sodniki, ne pa z našo igro. Takšne napake si ne smemo več privoščiti. Naša glavna skrb mora biti nogomet. S Koprom bo treba ubrati drugačne note kot v Kidričevem. Zavzetost, pozornost in odločnost morajo biti na bistveno višji ravni. Vse pa izvira iz pravega pristopa,” je pojasnil trener Gorice.

Glede na ustroja in selekciji obeh klubov se kaj lahko zgodi, da bo v koprskem moštvu na zelenici več igralcev z Goriškega kot v domači ekipi.

Med sezono sta h klubu pristopila Sandi Arčon in Miha Gregorič. Goran Galešić pa se je nogometno uveljavil prav v dresu Gorice, kamor je prišel še kot mladinec. Novogoričani, ki lahko računajo na vse udarne moči, so medtem registrirali še Francoza Abdelayja Diakiteja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano