Prva tekma, prva zmaga

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v prvi tekmi na evropskem prvenstvu v Antwerpnu premagala Italijo s 3:2 (1:0). Za Slovenijo so zadeli Gašper Vrhovec v 11. minuti, Kristijan Čujec v 26. in Igor Osredkar v 39. Slovenija bo na EP v skupini C v predtekmovanju igrala še z Azerbajdžanom, tekma bo v petek ob 20.45.

Kristjan Čujec je zadel v 26. minuti Foto: Igor Mušič
Kristjan Čujec je zadel v 26. minuti Foto: Igor Mušič

ANTWERPEN > Slovenija je povedla po zaslugi Gašperja Vrhovca v 11. minuti, a so Italijani v drugem polčasu izenačili. Zadel je Fortino, slovenski odgovor pa je bil hiter, saj je Kristjan Čujec svojo ekipo spet povedel v vodstvo že dve minuti pozneje. Ob koncu tekme je Italija zaigrala z vratarjem-igralcem, a je za 3:1 na prazna vrata zadel Igor Osredkar, Saad pa je nato le še ublažil italijanski poraz.

Na EP so v skupini A še Belgija, Romunija in Ukrajina, v skupini B Rusija, Nizozemska in Portugalska, v skupini D pa branilka naslova in glavna favoritinja tekmovanja Španija, Hrvaška in Češka.

Iz vsake skupine se bosta v četrtfinale prebili po dve najboljši ekipi. Sloveniji se na treh dosedanjih nastopih na turnirjih stare celine še ni uspelo prebiti med osmerico, izbranci selektorja Andreja Dobovičnika pa ne skrivajo želje, da to uresničijo v Antwerpnu.

STA


Najbolj brano