Proti tradiciji ne gre

Nogometaši Gorice ostajajo zvesti tradiciji, po kateri težko osvajajo točke v Velenju. Vnovič so tudi potrdili letošnji trend, da po rezultatski pobudi tekmecu neredko omogočijo zasuk. Rudar : Gorica 2:1 (1:1).

Gianvito Misuraca (v modrem dresu) je dosegel svoj četrti prvenstveni zadetek   Foto: Suzana Uršič
Gianvito Misuraca (v modrem dresu) je dosegel svoj četrti prvenstveni zadetek  Foto: Suzana Uršič

VELENJE > Novogoričani so proti Rudarju doživeli še en težko prebavljiv poraz. Tako zavoljo razvoja dogodkov kot tudi zaradi konteksta obračuna proti neposrednemu tekmecu za mesta, ki vodijo v Evropo.

Stadion Ob jezeru, gledalcev 600, sodnik Žganec (Ljubljana) 6,5. Strelca - 0:1 Misuraca (6), 1:1 Eterović (36), 2:1 Eterović (92). Rudar: Rozman 6, Firer 7, Krefl 6 (od 52. Jeseničnik 6), Črnčič 6, Rotman 6, Kašnik 6,5, Bratanović 6, Klinar 6,5 (od 87. Podlogar -), Radujko 6,5 (od 77. Stjepanović -), Knezović 6, Eterović 7,5. Trener: Jernej Javornik. Gorica: Cordaz 6, Vanin 6, Modolo 5,5, Gigli 5,5, Favalli 5,5, Vicente 5,5, Vetrih 6 (od 73. Addae-), Misuraca 6,5, Živec 6, Lapadula 6 (od 87. Bazzoffia-), Coda 5,5 (od 86. Danilievičius-). Trener: Luigi Apolloni. Rumeni kartoni: Črnčič; Vicente, Misuraca.

Sicer pa se za gostujočo zasedbo, v kateri je debitiral italijanski branilec Marco Modolo - Tineta Kavčiča tokrat ni bilo niti na klopi za rezervne igralce - začel po željah. Novogoričani so že po tradiciji poletno odprli tekmo. Prva priložnost se je ponudila navezi Gianluca Lapadula-Massimo Coda, a so se Velenjčani nekako srečno in spretno rešili iz zagate. Drugič pa so klonili. Po kombinaciji na desni strani z Lapadulo je Ronaldo Vanin poslal predložek, vratar Velenjčanov Rozman je slabo ocenil položaj oziroma smer žoge, ki ga je preletela. Na levi vratnici je utekel Gianvito Misuraca, ki je popeljal Novogoričane v vodstvo.

Rezultatska pobuda naj bi v izhodišču nudila še več prostora za hitre novogoriške protinapade, a se je kot že nekajkrat v letošnji sezoni izkazalo, da ekipa Luigija Apollonija zlasti v gosteh težko zdrži pritisk tekmeca. Bolj ko se je približeval odmor, bolj so se Novogoričani stiskali na svoji polovici. Posebej nevarni gostitelji sicer niso bili, a je bilo jasno, da gostje izzivajo nesrečo. Tudi tokrat je zadetek padel po podaji z desne strani. Asistent je bil Dalibor Radujko, izenačujoči gol pa je dosegel Mate Eterović.

Plus: Novogoričani so dobro odprli tekmo. Minus: Vnema je hitro popustila; Velenjčanom so prepustili preveč pobude in igre.

V drugem polčasu so se vrste obeh moštev raztegnile, a pravih priložnosti ni bilo. Uspavanka se je zavlekla do končnice tekme in vse je kazalo, da bo razplet enak kot v novogoriškem športnem parku. V predvidljiv scenarij pa je posegel Ivan Firer, ki je po nekaj neuspešnih poskusih naravnal merilne naprave in s projektilom stresel okvir novogoriškega gola. Sreča pa je goste spremljala le nekaj trenutkov. Do odbitka se je dokopal Eterović, ki je globoko v sodnikovem podaljšku dosegel svoj deveti gol, s katerim je zasedel vrh lestvice strelcev. ASO


Najbolj brano