Primorska prvoligaša gostujeta v Domžalah in Lendavi-Brez golov ni točk

Primorska prvoligaša gostujeta: Novogoričani v Domžalah, Koprčani pa v Lendavi. Za točke bo treba doseči tudi kak zadetek. Spomladi so oboji skupaj zmogli le enega.

Wiliam Franklin Vicente Foto: Leo Caharija
Wiliam Franklin Vicente Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, KOPER > Nogometaši Hita Gorice bodo v Domžalah skušali priti do točk(e). So torej v podobnem položaju kot pred primorskim derbijem v Kopru, ko sta jim ustrezala dva rezultata. Gostiteljem v lovu na evropsko vozovnico šteje le zmaga. Jeseni so Novogoričani v Domžalah slavili s 3:0, Domžalčani pa so jim vrnili z isto mero v športnem parku. Zima je nekoliko premešala karte. Domžalčani, ki so jih jeseni pestile poškodbe, so se v prestopnem roku številčno okrepili. Novogoričani so ostali praktično z nespremenjenim kadrom, a so bili pozimi bolj nagnjeni k poškodbam in drugim nesrečam. S seznama manjkajočih se v ekipo gotovo vrača Nebojša Kovačević, ki je odslužil kazen rumenih kartonov, bolj vprašljiv pa je povratek Vicenteja. Brazilski napadalec se je med tednom priključil treningom, a je vnovič potožil nad bolečinami. Miha Mevlja vadi po posebnem programu, ostale rekonvalescente čaka dolgotrajnejše okrevanje.

“Domžalčani lovijo evropsko vozovnico, a tudi mi imamo svoj izračun. Točke v tovrstnih obračunih štejejo dvojno,” je pojasnil novogoriški trener Miran Srebrnič. Ena največjih groženj za novogoriški gol bo Saša Aleksander Živec, ki je zadel že proti Mariboru: “Še lepše bi bilo, če bi kapnila tudi kakšna točka v Ljudskem vrtu. Novogoričane moramo tako ali tako premagati v boju za Evropo. Mislim, da smo poimensko močnejši. Bo pa težko, še posebej, če nam ne bo uspelo kmalu načeti mreže tekmeca. V pripravljalnem obdobju sem imel precej preglavic s poškodbami. Forma zato še ni prava,” je pojasnil novogoriški novinec v domžalskem dresu.

Tudi koprski tabor muči neučinkovitost in če bo napad stekel proti Nafti, potem se lahko nadejajo, da jim vlak za nastop v Evropi še ni odpeljal. Sodeč po tarnanju iz lendavskih vrst, bi Koprčani proti oslabljeni Nafti, ki ji delajo družbo na lestvici, ne bi smeli imeti pretežkega dela. Trener Milivoj Bračun je bil glede začetne enajsterice še skrivnosten, toda ne gre dvomiti, da bo tudi v tretji tekmi drugega dela sezone deležna sprememb. “Na žalost nam manjkajo zadetki, saj igro imamo. Tako smo proti Gorici igrali celo bolje kot v Domžalah. Začeti moramo serijo zmag, da dvignemo moralo. Saj veste, kako je - ko ne zabijejo, napadalci postanejo zaskrbljeni in nervozni,” je dejal Bračun.

Nekaj težav je znova imel z vpoklici mlajših igralcev v mlajše državne selekcije. Koprčani tako plačujejo ceno novačenja talentov. V reprezentanci U-19 sta oba Mateja - Pučko in Palčič, medtem ko je NZS na prošnjo kluba Miho Blažiča pustila v Kopru. Oba v Lendavi ne bosta na voljo, v vrsti U-20 je igral Urban Žibert, ki je izpustil precej treningov. Prvič naj bi zaigral Denis Popovič, medtem ko je Aljaž Struna, ki je prišel na druženje z novinarji sicer velik optimist glede zdravljenja zadnje stegenske mišice, a ga še ni moč pričakovati na igrišču. V koprskem taboru ne kažejo zaskrbljenosti, a če ne bo rezultatov, se lahko zgodi marsikaj - za začetek nižanje prejemkov. ASO, RM


Najbolj brano