Primorska jim ustreza

Nogometaši Crvene zvezde so slovensko pripravljalno turnejo sklenili še z eno zmago. Za konec so premagali Gorico z 2:0.

Amedej Vetrih (v  modrem dresu) je proti Crveni zvezdi stopil na igrišče v drugem polčasu Foto: Leo Caharija
Amedej Vetrih (v modrem dresu) je proti Crveni zvezdi stopil na igrišče v drugem polčasu Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Dvoboj je tako kot lani s Partizanom zbudil zanimanje pri goriških nogometnih privržencih, ki so prišli v športni park kljub temu, da je bila tekma zaprtega tipa.

Športni park, gledalcev 200, sodnik Hajdić (Ajdovščina). Strelca - 0:1 Miljaš (22), 0:2 Mrđa (85). Gorica: Cacchioli, Širok, Enow, Berardocco, Modolo, Jogan, Lapadula, Vicente, Coda, Misuraca, Finocchio. Igrali so še: Štrukelj, Checcucci, Gigli, Celcer, Bazzoffia, Vanin, Mastriani, Boniperti, Vetrih, Bationo, Džuzdanović. Trener: Luigi Apolloni.

Vrata stadiona oziroma del tribune so kmalu po prvem sodnikovem žvižgu vseeno odprli za obiskovalce, ki so videli dva zadetka in nekaj priložnosti Crvene zvezde. Gostje so prednjačili predvsem v hitrosti izvedbe in učinkovitosti akcij. Rdeče-beli, pri katerih sta Dejan Kelhar in Nejc Pečnik začela tekmo, so bili konkretnejši, kar je po svoje tudi razumljivo. V Beograd se vračajo v petek, srbsko prvenstvo pa bodo nadaljevali konec prihodnjega tedna.

Novogoričani, ki bodo spomladanski del sezone začeli 14 dni kasneje, so na igrišču veliko poskušali, a tudi iskali zapletene rešitve namesto preprostih. Trener Luigi Apolloni, ki v postavo ni uvrstil lažje poškodovanih Cordaza, Kavčiča in Marshalla, je spet ponudil priložnost veliki večini igralcev v zapisniku. Ob koncu pa je bil zadovoljen že s tem, da so po daljšem času spet začutili, kako je igrati na naravni površini.

Luka Koper : Sloboda 1:1 (0:1). Koprski nogometaši so dvoboj z moštvom, ki ga vodi legendarni Miroslav Blažević, odigrali brez večine igralcev standardne enajsterice. Koprčani so imeli več od igre, a so bili gostje v prvem polčasu bolj konkretni in prek Bašića prešli v vodstvo. Nato se je tekma odvijala pretežno na sredini, v 70. minuti pa je Pilčič izkoristil dvojno napako obrambe gostov in izsilil enajstmetrovko, ki jo je realiziral Štulac. SJ

“Imeli smo težave tudi zaradi prehoda z umetne trave. Pomembno je, da smo opravili dobro pripravljalno tekmo s kakovostnim nasprotnikom. Z določenimi obdobji v igri sem zadovoljen, a ko bo šlo zares, si ne bomo smeli privoščiti toliko nihanj v igri,” je pojasnil Apolloni. Novogoričani bodo naslednjo prijateljsko tekmo odigrali v soboto, ko bodo v športnem parku gostili kranjski Triglav.

Crvena zvezda, ki jo je tudi v športnem parku spremljala četica novinarskih kolegov iz Srbije, in tudi nekaj deset privržencev z Goriškega, je priprave na Primorskem sklenila s peto zmago na peti prijateljski tekmi. ”Vadbene načrte smo izpolnili kljub manjšim vremenskim nevšečnostim. Sicer pa smo imeli vse razmere, da se lahko v miru pripravimo na začetek spomladanskega dela sezone,” je povedal trener gostov Slaviša Stojanović.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano