Primorci grozijo Litiji

Danes se bo začela nova sezona v prvi državni ligi v malem nogometu. Favorit za naslov ostaja branilec prvega mesta, Litija. Okrepil se je Oplast, močan bo Bronx, štirje nogometaši Puntarja pa so odšli v tujino.

V minuli sezoni je bil na Primorskem najuspešnejši Bronx, ki je osvojil pokal Slovenije Foto: Drago Perko
V minuli sezoni je bil na Primorskem najuspešnejši Bronx, ki je osvojil pokal Slovenije Foto: Drago Perko

TOLMIN > Danes bo v središču pozornosti dogajanje v tolminski športni dvorani. K Puntarju (lani 3. v DP) prihaja pokalni zmagovalec, škofijski Bronx (lani peti). Nekdanji prvaki iz Tolmina so precej izgubili na moči in izkušnjah, saj so v tujino odšli Andraž Gregorčič, Aleš Hvala, Benjamin Melink (vsi Adriatica, Italija) in Gaj Rosič (Academica, Portugalska).

Drugoligaško tekmovanje se bo začelo 27. septembra. Primorsko v njem zastopata Irbis PH Ilirska Bistrica in Kix Ajdovščina. DP do 21 let bo steklo 13. oktobra. Naslov v zahodni skupini, kjer nastopajo vse primorske ekipe, brani Oplast.

Borut Ručna bo nadaljeval v Litiji, Nino Zalašček pa pri večnem tekmecu v Kobaridu. Prišli so fantje, ki začenjajo člansko pot: Maksi Malenšek (prej Stripy), Sašo Kolenc (Brda), Blaško Cvijanović in Patrik Čujec (oba NK Tolmin). Kljub temu bo imel preizkušeni trener Matej Kavčič na voljo dovolj tehnično podkovanih mladcev iz domače šole in primerno jedro izkušenih mož. Puntar bi se moral uvrstiti med boljšo polovico moštev.

Bronx je izgubil najboljšega igralca Marka Hrvatina, ki je odšel v Italijo. Novi trener Draženko Vujić sicer lahko računa na okrepitvi - stara znanca prvoligaških igrišč, Roka Grželja in Valdija Lakošeljca. Prišel je še Aleš Jačimović (Smile Koper).

Oplast iz Kobarida (lani četrti) je ob Zalaščku pridobil vratarja Igorja Bratiča (Vuko) in izkušenega rekonvalescenta Domna Fratino. Odšla sta vratar Marko Kurinčič in Danijel Rakušček. Preostala izkušena zasedba s trenerjem Sašo Lebanom je ostala, njen cilj pa je finale DP.

Liga je sicer obdržala lansko število članov - osem. Ljubljanski Vuko je zaradi finančnih težav izstopil, prosto mesto pa so zasedle Velike Lašče. Te se bodo s Sevnico in Mariborom borile za obstanek. V boju za mesta v zgornjem delu lestvice po imenih izstopa le Litija. Podprvak Dobovec, Oplast, Puntar in Bronx bodo bili trde medsebojne boje.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano