Primorci do četrtfinala

Na najprestižnejšem malonogometnem turnirju v Sloveniji je v konkurenci 42 najboljših ekip iz domovine in tujine, slavila litijska zasedba Škoro gozdarstvo Mujkić.

SELCE PRI ŽELEZNIKIH > Zmagovito moštvo so sestavljali člani državnih prvakov iz Litije (Osredkar, Simeunović, Puškar, Fetić, Pantić), v katerem že dolga leta nastopa tudi Koprčan, Damir Pertič, ki je letos še tretjič zapovrstjo sedel na prestol v Selcih in znova dokazal, da igra v najboljši turnirski ekipi zadnjih let. S tem so si zmagovalci v trajno last priigrali tudi veliki prehodni pokal, Pertič pa je bil izbran v najboljšo peterko turnirja. Vanjo sta uvrščena še njegova soigralca Damir Puškar (vratar) in Alen Fetić (igralec), najboljši strelec Aleksander Rastoka iz drugouvrščenega moštva Jasko trade in Ševzet Mehić iz tretje ekipe (April doo) turnirja.

Manj od pričakovanj so na prazniku Slofutsala prikazale primorske ekipe, saj se po dolgih letih nobeni ni uspelo prebiti do polfinala. Že v skupini so o(b)stali ajdovska Elita Nagode, KMN San Martins iz Brd, tolminski Flamengo in Sport Mix ter ŠDG Silent iz Bovca.

Naslednja faza tekmovanja je bila usodna za Okrepčevalnico Tmin (Kragelj, Leban, Rutar, Štendler, Kovač …) in favorite turnirja, Konteso iz Kopra, pod vodstvom Dušana Tešića. Slednji je v ekipi imel obalna virtuoza (Hrvatin, Lakoseljac) in vse malonogometne legionarje - brata Mordej, Čujca, Drobneta ter reprezentanta Krofliča in Vrhovca. Vseeno so v eni najlepših tekem turnirja morali po kazenskih strelih priznati premoč igralcem April doo z Goričanoma Slavišo Božićem in Goranovićem.

Do četrtfinala sta se prebili le okrepljeni zasedbi iz Kobarida (Kamp Nadiža) z igralci Oplasta in strelskim kraljem Daliborjem Volašom, ter Šport bar Klančar žerjavi iz Ilirske Bistrice z Zatkovičem, Jukanom, Lazarevićem in drugimi, a sta obe ekipi tesno izgubili. V ponovitvi lanskega finala je Škoro z 2:1 ugnal ljubljanski Jasko trade.

MARKO BERGINC


Najbolj brano