Pozor, prihaja vodilni!

Nogometaši Gorice si želijo po le eni osvojeni točki v zadnjih dveh tekmah spet okusiti slast zmage. Pred prvenstvenim premorom bodo gostili (presenetljivo) vodilno ekipo lige, Zavrč.

Saša Aleksander Živec (desno) se vrača v kader za dvoboj z Zavrčem Foto: Leo Caharija
Saša Aleksander Živec (desno) se vrača v kader za dvoboj z Zavrčem Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Kljub kakovostni zasedbi in zavidljivi organizaciji kluba, je pred začetkom lige le malokdo pričakoval, da bo občina s 1500 prebivalci imela ekipo, ki bo po tretjini prvenstva delala družbo Mariboru na vrhu lestvice. Če so morda rezultati v uvodnih krogih sprožali še ugibanja o tem, ali bo prvoligaški zanos kmalu popustil, pa zdaj dileme ni več. Zavrč je slovensko odkritje, a tudi realnost. Da niso naključno ali začasno zasedli vrh lestvice, potrjujejo tudi rezultati. Doma so sklatili tako Maribor kot Olimpijo in Rudar, v gosteh pa so remizirali s Koprom in z Domžalami.

Gorica je ena redkih ekip iz zgornjega dela razpredelnice, ki jim je prizadejala prvenstveni poraz, in to kar na vročem igrišču v Zavrču, kjer gostitelji praviloma ne oddajajo točk(e). Novogoričani so bili pri tem izjema. V Zavrču so v celoti pokazali eno najboljših oziroma najbolj zrelih predstav, ki ni trajala le en polčas ali kvečjemu 60 minut. Izbranci Luigija Apollonija so bili razigrani, podjetni in konkretni, gostitelji bolj ali manj nemočni in po prvem prvenstvenem porazu po tekmi tudi jezni nad domnevno vzvišenim odnosom italijanskih gostov iz Nove Gorice. Tekma je imela po nepotrebnem tudi svoj tretji polčas na novinarski konferenci, a se je vse končalo pri povišanih tonih.

Veliko jih je bilo zavoljo sodniškega kriterija tudi v novogoriškem taboru po zadnji domači tekmi. Puščice so letele na Kranjčana Nejca Kajtazovića, drevi bo sodil Mariborčan Slavko Vinčić, ki ga domači privrženci pomnijo še z domače tekme petega kroga proti Rudarju. Takrat je Vinčič že v drugi minuti prisodil sporni rdeči karton Gianluchi Lapaduli, tekma pa se je nato končala z neodločenim izidom 1:1. V moštvo se vrača takratni novogoriški strelec Saša Aleksander Živec, ki kot posojen igralec Domžal v prejšnjem krogu ni igral. Alen Jogan pa mora odslužiti še drugo tekmo prepovedi igranja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano