Posoški finale mogoč

Slišati je nekoliko nenavadno, toda vse tri primorske ekipe, ki bodo nadaljevale s tekmami za prvaka in popolnitev 1. SFL, se veselijo svojih nasprotnikov.

Primož Zorč (v reprezentančnem dresu s št. 3) je svojo vrednost potrdil na evropskem prvenstvu in bo med Oplastovimi igralci, od katerih trener Vasja Kovač največ pričakuje v spopadih za prvaka 1. SFL Foto: Futsal.Si
Primož Zorč (v reprezentančnem dresu s št. 3) je svojo vrednost potrdil na evropskem prvenstvu in bo med Oplastovimi igralci, od katerih trener Vasja Kovač največ pričakuje v spopadih za prvaka 1. SFL Foto: Futsal.Si

PRIMORSKA> Redni del prvenstva v 1. futsal ligi se je iztekel. Bronx na petem in Casino Safir na osmem mestu sta edini ekipi, za kateri je končano tudi celotno prvenstvo, medtem ko Oplast, Puntarja in Kixa čakajo še vroče tekme.

Za prvaka se bodo merili Litija, Dobovec, Oplast in Puntar. Oplast, s tretjim mestom najviše uvrščeno primorsko moštvo po rednem delu, bo polfinale (igrajo na tri dobljene tekme) začel z dvema gostovanjema v Dobovcu. Trener Vasja Kovač je zadovoljen s tretjo pozicijo, čeprav so se sprva potegovali za drugo. “Dobovec nam bolj leži kot Puntar in Litija, dvakrat smo ga premagali, enkrat pa izgubili. Možnosti so 60:40 za nas, ne glede na to, kje igramo. Kaj se ve, lahko se zgodi tudi posoški finale,” meni Kovač, ki z ekipo nima težav, edino trije kobariški reprezentanti bodo zaradi tekme s Češko izpustili nekaj klubskih treningov.

Naslednje tekme primorskih ekip - 13. aprila Dobovec : Oplast in Kix : Vuko Ljubljana, 14. aprila Litija : Puntar.

Ko možnosti v polfinalu proti Litiji ocenjuje trener Puntarja Matej Kavčič, prav tako omenja razmerje 60:40, le da v korist aktualnih prvakov. A za previdno napovedjo se skriva ocena, da je ekipa vse prvenstvo rasla in da je sposobna presenetiti. “Lani je odšel Kristjan Čujec, ki je bil 30, 40 odstotkov ekipe, toda vrnil se je Boštjan Uršič, ki s svojo borbenostjo dviguje še druge. Pridružil se nam je tudi Jani Ručna. Prvenstvo se začenja šele zdaj. Šlo bo na nož. Morda bo slišati smešno, a najbolj nam je všeč, da smo četrti. Tako bomo igrali z Litijo, ta pa nam leži - medtem ko smo tri tekme z Dobovcem izgubili. Res so tačas Litijani najmočnejši, a vseeno sem prepričan, da jih lahko premagamo. Nimamo sicer ekipe z izstopajočimi posamezniki, a v dobri formi so vsi, ki morajo biti. Le da bo treba igrati 120-odstotno.”

Vajeti v ajdovski ekipi je nekaj tekem pred koncem rednega dela ponovno prevzel Sandi Likar. “Miloš Popovič me je prosil, da ga zamenjam, ker mu zmanjkuje časa. Ekipa je bila v slabem stanju, zadnja. A nisem izgubil upanja, saj sem vedel, da gre za dobre igralce, samo malo reda je bilo treba narediti. To mi je uspelo, enkrat smo zmagali in dvakrat remizirali, prehiteli smo Sežance,” je povedal Likar. Seveda si Ajdovci želijo ostati v ligi, za to pa bodo morali v spopad na dve dobljeni tekmi z zmagovalcem druge lige, ljubljansko ekipo Vuko.

Prvenstvo drugoligašev še ni končano, vendar je že jasno, da bo Vuko prvi, Slovenske Gorice pa bodo druge in se bodo z Glinom borile v prvi fazi kvalifikacij za 1. SFL. V prihodnji sezoni bo od naštetih štirih ena ekipa igrala v 2. SFL. “Za nasprotnika smo si bolj želeli Vuka kot Slovenske Gorice. Rad imam takšne izzive, saj fante dobri nasprotniki bolj motivirajo. Proti Nenadu Kurtiću in njegovim soigralcem se bodo bolj borili. Smo klapa, ki se na treningih res trudi. Pa še daljšo klop imamo kot Ljubljančani.”

Glede petka, 13. v mesecu, si Likar ne beli glave. “To je zame srečna številka, pri rokometu sem vedno imel številko 13.”

VENČESLAV JAPELJ


Najbolj brano