Poraz v zadnji minuti podaljška

Po dveh zaporednih gostovanjih so se Goričani končno predstavili domačim gledalcem. Uvodni izkupiček je dober, čeprav v taboru modro-belih obžalujejo prelahko izgubljeni točki iz Novega mesta. Trener Luigi Apolloni še vedno ni končal z oblikovanjem ekipe, saj se nadeja novih prihodov iz partnerske Parme.

NOVA GORICA > Goričani so odločno začeli tekmo in si v uvodnih minutah priigrali nekaj priložnosti. Prvič so v okvir vrat nasprotnika zapretili že v 3. minuti, ko je Gorica izvajala avt na levi strani. Žoga je prišla do Floriana Vanza, ki je poslal predložek na drugo vratnico, tam je z volejem poskusil Gianluca Lapadula, vendar vratar Nejc Vidmar ni imel večjih težav z obrambo. Massimo Coda je za domače poizkusil v 14. minuti, ko je močno sprožil po podaji Tineta Kavčiča, vratar Vidmar je žogo odbil na levo, iz prve poizkušal Vanzo, a je Lapadula zamudil. V prvem delu so si tudi gosti priigrali nekaj priložnosti, a so bili tako kot domačini premalo natančni.

V drugem polčasu so poizkušali v obeh taborih; v 54. minuti so si gostitelji priigrali lepo priložnost, ko je do žoge prišel Coda, močno sprožil s 25 metrov, a je vratar Vidmar žogo s pestmi odbil v kot. A prvi so zadeli gosti, ko je v 88. minuti Draško Božović izvajal kot z desne strani. V skoku je bil Darko Zec, a so domači odbili v nov kot. Po novi podaji Igorja Banovića so gosti odbili do Aleksa Pihlerja. Ta je streljal iz prve, a so domači odbili. Na desni strani je bil dovolj hiter Erik Janža, ki je poslal predložek na drugo vratnico. Zec je vrnil žogo pred vrata, kjer so domači odbili do Banovića, ki je dve minuti pred koncem zadel neubranljivo po sredini gola za vodstvo z 1:0.

Četrti sodnik Roberto Ponis je tekmo podaljšal za tri minute, kar so izkoristili Novogoričani, ki so z globinsko podajo na desni strani kazenskega prostora Domžal našli osamljenega N'diaya. Ta je s strelom v dolgi kot na veselje domačih navijačev premagal nemočnega vratarja gostov za 1:1. A veselje ni trajalo dolgo, saj so v zadnji minuti sodnikovega dodatka Domžalčani odločno krenili v zadnji napad na tekmi. Po podaji z desne strani je bil na drugi vratnici povsem sam Pihler. S strelom iz voleja je premagal vratarja Alexa Cordaza in odločil tekmo v prid gostov.

Goriški nogometaši bodo v 4. krogu državnega prvenstva v petek, 2. avgusta, gostovali pri Zavrču, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostovali pri Krki. Že pred tem Domžale čaka zaostala tekma 1. kroga v sredo, ko bodo gostovali na celjski Areni Petrol.

STA

Gorica - Domžale 1:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 550, sodniki: Skomina (Koper), Žunič (Kranj), Pavlič (Laze v Tuhinju).

* Strelci: 0:1 Banović (88.), 1:1 N'diaye (90.), 1:2 Pihler (90.).

* Gorica: Cordaz, Celcer, Vetrih (od 81. Jakovljević), Širok, Coda, Lapadula, N'diaye, Vanzo (od 51. Aguilar), Kavčič, Jogan, Bazzoffia.

* Domžale: Vidmar, Skubic, Ljubović, Zec, Božović, S. Vuk (od 60. Vancaš), Mijić (od 60. G. Vuk), Parker, Janža, Gabrić (od 79. Pihler), Banović.

* Rumeni kartoni: /.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano