Pomlad se nezadržno bliža

Prijateljska tekma med Gorico in Partizanom je postregla s prijateljskim remijem, s katerim so slaba dva tedna pred spomladanskim nadaljevanjem sezone zadovoljni tudi v domačem taboru. Gorica : Partizan 1:1 (1:1).

Nogometaši Gorice (v modrih dresih) so se dobro upirali Partizanu Foto: Suzana Uršič
Nogometaši Gorice (v modrih dresih) so se dobro upirali Partizanu Foto: Suzana Uršič

NOVA GORICA> Nogometnega praznika na Goriškem sicer ni bilo, bržkone tudi zaradi neposrečene poteze ND Gorica. Iz domačega kluba so namreč dan pred tekmo na spletni strani objavili novico, da bodo tribune športnega parka ostale zaprte.

Športni park, gledalcev 200, sodnik Jug (Tolmin). Strelca - 1:0 Šturm (16), Ščepović (45 11 m). Gorica: Simčič, Širok, Celcer, Gregorič, Jogan, Vetrih, Mevlja, N'diaye, Žigon, Mbida, Šturm. Igrali so še: Živec, Durić, Kadrija, Rojc, Praprotnik, Bremec, Dornik. Trener: Miran Srebrnič; Partizan: Petrović, Ivanov, Pajović, Živković, Aškovski, Smiljanić, Ilić, Ninković, Luka, Šćepović, Kojić. Igrali so še: Stanković, Lovre, Pauljević, Volkov, Marković, Brašanac, Knežević, Leo Silva, Jojić, Mitrović. Trener: Vladimir Vermezović.

Prijateljske tekme bojda zaradi časovne stiske in tveganosti dvoboja, ki bi zahteval prisotnost uradnih oseb (policisti, varnostniki) in bi posledično pomenil tudi dodatne stroške za že tako obubožano društvo, niso prijavili, zato se je v športnem parku zbralo manj gledalcev, kot bi jih sicer pričakovali ob tovrstnem dogodku. Tisti, ki so si tekmo ogledali - med njimi je bilo tudi precej pristašev Partizana - pa so vendarle imeli koga in kaj videti.

Partizan tudi v novih časih ostaja velik klub, ne le v okvirjih nekdanje države. Poleg rezultatov temu dejstvu še najbolj pritrjuje organizacija nogometne sekcije. Tudi na Primorskem uživa črno bela zasedba, ki ima sicer svojo bazo v Portorožu, v številčnem spremstvu. Slednje poskrbi, da ima ekipa vse, kar potrebuje oziroma razmišlja le o nogometu. Za razliko od velikega tekmeca Crvene zvezde, ki se ubada s finančnimi težavami, velja Partizan za finančno konsolidiran klub. Poleg rednega igranja v evropskem ligaškem tekmovanju mu stabilnost daje trženje najbolj obetavnih igralcev.

Tudi v aktualni zasedbi srbskega prvaka je nekaj zanimivih nogometašev, ki so se zoperstavili Novogoričanom. Varovanci Mirana Srebrniča so se dobro upirali gostom in po zadetku Janija Šturma celo prvi povedli. Briški napadalec in Dejan Žigon sta imela pri izidu 1:0 še dve izraziti priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni.

FC Luka Koper se je v soboto na Bonifiki pomeril z madžarskim prvoligašem Kaposzvarjem in še vedno čaka na prvo zmago v pripravljalnih tekmah. Izid je bil 1:1, oba zadetka sta padla v drugem polčasu, za Koprčane pa je zadel rezervist Luka Majcen.

Gostje so izenačili v sodnikovem podaljšku prvega polčasa iz upravičeno dosojene enajstmetrovke. V nadaljevanju sta trenerja opravila kopico menjav, rezultat pa se ni več spremenil. “Z razvojem dogodkov na igrišču sem zadovoljen. Fantje so pokazali, da se lahko kosajo tudi z močnejšimi tekmeci, če sta le prisotna ustrezna motiv in disciplina v igri,” je ocenil tekmo s Partizanom, ki se bo jutri na Bonifiki pomeril s Koprom, Miran Srebrnič. Novogoriški trener, ki ni mogel računati na Klemna Jerkiča (vnetje tetive), se bo v sredo mirenskemu tretjeligašu Adrii zoperstavil z nogometaši, ki so na tekmi s Partizanom igrali manj.

V soboto čaka modro bele v športnem parku še prvenstvena generalka z novomeško Krko, ki jo vodi nekdanji trener Gorice Borivoje Lučić.

Že jutri pa bodo v društvu izpeljali predvideno skupščino, na kateri bo bržkone govora tudi o (ne)jasnih finančnih perspektivah društva. Igralci in strokovni štab namreč še čakajo na prvo letošnjo plačo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano