Polom Oplasta pri favoritu

V torek zvečer sta bili odigrani prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v malem nogometu. Kobariški Oplast je v Litiji doživel pravi polom (0:8). Naslednja tekma bo že jutri.

Kobariški Oplast je v Litiji doživel pravi polom (fotografija je iz arhiva) Foto: Leo Caharija
Kobariški Oplast je v Litiji doživel pravi polom (fotografija je iz arhiva) Foto: Leo Caharija

LITIJA> Polfinalni par Litija : Oplast je predstavljal lanska finalista državnega prvenstva, vendar pa je upanje, da bo kobariški Oplast udeleženec finala po porazu z 0:8 povsem teoretično. Oplast najprej nikakor ni uspel premagati razpoloženega vratarja domačih, po tem pa je ob jalovi premoči avtogol dosegel nesrečni Primož Zorč. Kobaridci so še napadali, a je litijski reprezentant Igor Osredkar z dvema zadetkoma iz protinapada v končnici prvega polčasa že skoraj zapečatil usodo Primorcev.

“V prvem polčasu smo imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Sledila sta dva dokaj poceni zadetka in tekma je bila odločena,” je po dvoboju za PN povedal Oplastov igralec Jaka Sovdat. Vse dvome o zmagovalcu je z zadetkom v 28. minuti razblinil Primorec v litijskih vrstah Damir Pertič, nato pa je trener Oplasta Saša Leban misli usmeril proti petkovemu dvoboju in začel varčevati z močmi ekipe. Razlika v golih v izločilnih bojih sicer ni pomembna. ”Pokazati bo potrebno povsem drugačen pristop. Nujno moramo izboljšati učinkovitost. Upam, da bo imel drugi dvoboj povsem drugačen potek. Poznajo se nam težave s poškodbami nekaterih nosilcev iger,” je o drugi tekmi razmišljal Sovdat.

Poraženci bodo imeli popravni izpit že jutri. Tekmi bosta na istih prizoriščih - v Litiji in Dobovcu, ker sta bila gostitelja bolje uvrščena v rednem delu DP.

Izida polfinala - Litija : Oplast 8:0 (3:0 - 1:0 Zorč (8./ag, 2:0 Osredkar, 3:0 Osredkar, 4:0 Pertič 28, 5:0 Puškar 34, 6:0 Bučar 36, 7:0 Račič 40, 8:0 Jandrić 40), Dobovec : Vuko Ljubljana 6:5 (1:1, 2:2).SM


Najbolj brano