Poljšak predsednik, Guberac v upravi

V koprskem nogometnem klubu so včeraj napol v tajnosti izpeljali dolgo napovedovano skupščino. Sklicana je bila predvsem zato, ker je staremu upravnemu odboru potekel mandat.

Andrej Poljšak
Andrej Poljšak 

KOPER> Dolgo so jo napovedovali, zgodila se je čez noč, saj o njej skoraj nihče ni vedel nič. Sklic je bil objavljen prek obvestila na oglasni deski v klubskih prostorih, vprašanje pa je, kdo od starih podpornikov je v zadnjih letih še plačeval članarino društva.

Žreb drugega kroga nogometnega pokala Slovenije je poskrbel za zanimiv istrski obračun med AH Mas Techom in Luko Koper. Gostitelji dvoboja bodo Ankarančani. Obeta se tudi severnoprimorski obračun med Tolminom in Gorico, Brda pa bodo gostila Celje. Ostali pari so - Mura : Olimpija, Dravinja : Domžale, Aluminij : Rudar (V), Odranci : Triglav in Zavrč : Maribor. Tekme bodo 19. septembra, zmagovalci napredujejo v tretji krog.

Kakor koli že, včeraj dopoldne je napoved skupščine FC Koper našla mesto na klubski spletni strani, o njej so bili obveščeni tudi novinarji. Zadnja prava, množična skupščina članstva FC Koper, ko se je članstvo drenjalo v največjem večnamenskem prostoru Bio motela, se je zgodila 20. marca 2006, ko je v upravni odbor vstopil poslovnež Milan Mandarić, za predsednika pa je bil izvoljen Mladen Rudonja. 11. septembra 2008, leto dni po njegovem odstopu, je bila sklicana nova skupščina, na kateri je bil izvoljen sedanji upravni odbora, ki večino časa sploh ni deloval. Na čelu je kluba je bil takratni član uprave Luke Koper Aldo Babič, ki je bili redek gost na klubskih tekmah.

Čeprav je bila želja, da bi vodstveno funkcijo zaupali nekomu iz vrst glavnega pokrovitelja, je predsedniško mesto zasedel športni direktor Andrej Poljšak. Revolucionarna novost pa je, da je na odprto sceno stopil dosedanji prijatelj kluba Ante Guberac, ki je postal član upravnega odbora, v katerem je tudi predstavnih generalnega pokrovitelja Bojan Babič. RM


Najbolj brano