Pod pekočim soncem

Žreb je Koprčanom določil, da v štirih uvodnih krogih državnega prvenstva tri tekme igrajo na domačem igrišču. Tudi tekma s Celjem bo sredi poletne vročine ob 17.30.

Koprčanom manjka predvsem čist in natančen udarec proti golu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčanom manjka predvsem čist in natančen udarec proti golu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zaradi zahtev neposrednega prenosa televizije Planet TV (v manjšinski lasti generalnega pokrovitelja lige) bo tekmo na Bonifki zaznamovalo trpljenje nogometašev in gledalcev - v senci pri 36 stopinjah Celzija, na soncu pa pri štiridesetih.

Celjani so v sezonah 2000/01 in 2006/07 po treh odigranih krogih osvojili le eno točko. V obeh primerih pa so jo uspeli v 4. krogu nadgraditi prav proti Kopru. Se lahko kaj takega ponovi še tretjič?

Medtem zdravniki svarijo, da je po taki vročini nezdravo opravljati fizični napor oziroma se izpostavljati soncu. Del gledalcev si je na prejšnji popoldanski tekmi znosnejše razmere poiskal v senci montažnih tribun za TV kamerami. Za nogometaše sence ne bo. Mar mora zgoditi kaka tragedija?!

Celjani so bili dolgo časa najboljše koprske stranke, zadnje obdobje pa to velja precej manj. Po katastrofi v Mariboru je zdaj osrednje vprašanje, kakšna bo reakcija ekipe na dogajanje v Ljudskem vrtu. “Maribor je pozabljen, ekipa je nabrušena za celjski izziv,” pravi tiskovni predstavnik kluba Dean Jelačin. Poškodovanih igralcev ni, z izjemo Damirja Hadžića, ki bi se po zadnjih optimističnih napovedih lahko vrnil na igrišče že čez mesec dni, saj se mu mišica celi bolje od predvidevanj. Koprčani so zaradi njegove poškodbe in odhodov Denisa Pergerja in Davorja Bagarića morali poseči na trg, saj je zazijala velika vrzel. 26-letni Perica Ivetić je v Mariboru že zaigral v končnici.

Celjani so v sredo v zaostali tekmi prvega kroga z Domžalami osvojili sploh prvo točko v prvenstvu in že na prvi pogled jih pesti kronična neučinkovitost, kar je sicer tudi koprska težava. Zdi se, da tudi danes ne moremo pričakovati večjega števila zadetkov. Koprčani imajo sicer na kontu že 25 izvedenih kotov, kar naj bi kazalo na ofenzivno naravnanost ekipe. A to je že spet varljiva statistika, saj so jih skoraj pol izborili na prvi tekmi s Krko. Če napadalci ne bodo naravnali merilnih naprav, se morda obeta že nekajkrat viden scenarij, da bo zmagal tisti, ki bo prvi zadel.

Naša napoved - zmaga domačih : remi : zmaga gostov - 40:40:20.

ROK MAVER


Najbolj brano