Plut je vse bolj vroč

Nogometaši Hita Gorice so se v 25. prvenstvenem krogu vendarle razveselili treh točk pred domačimi gledalci. Nafta je bila tekmec po meri: z igro je ugajala, a je plačala davek naivnosti in ležernosti. Hit Gorica : Nafta 3:1.

Tako je Vito Plut načel mrežo Nafte v prvem polčasu Foto: Leo Caharija
Tako je Vito Plut načel mrežo Nafte v prvem polčasu Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Popoldanski termin in spomladanske temperature so v športni park privabile najbolj zveste novogoriške navijače, ki so bili lahko zadovoljni z drugo zaporedno zmago modro belih.

Nova Gorica>, športni park, gledalcev 300, sodnik Žnidaršič (Kranj) 6,5. Strelci 1:0 Plut (37), 2:0 Plut (46), 2:1 Da Silva (56), 3:1 Buzeti (90). Hit Gorica: Brljak 6,5 Buzeti 7, Gregorič 6,5, Zarifović 6,5, A. Jogan 6, Vetrih 6 (od 86. K. Jogan -), N'diaye 6, Komac 7, Galešić 6,5 (od 76. Žigon -), Arčon 6 (od 61. Vicente 6), Plut 7,5. Trener: Miran Srebrnič; Nafta: Aljec 5, Tomažič Šeruga 6, Levačič 5,5, Dolinar 5, Atanasov 6, Raduha 6 (od 78. Kajtazi -), Korošec 6, Da Silva 7, Sreš 6,5, Pavel 6 (od 49. Vranešević 6), Zelko 6. Trener: Stanko Preradović. Rumena kartona - Levačič, Pavel.

Manj odobravanja je požela izvedba, po kateri bo umetniški vtis kmalu pozabljen. Spomladi bo očitno v ospredju rezultat. Romantika pripada Lendavčanom, ki v svoji sproščenosti in igrivosti neredko potegnejo krajšo. Scenarij se je ponovil tudi v športnem parku.

Novogoričani so se (pre)zgodaj sprijaznili z lendavskim upočasnjenim ritmom. Brez prave dinamike in ostrine na sredini igrišča so bili z izjemo posamičnih prebliskov vse preveč pasivni. Če se ne bi gostujoči branilec Blaž Dolinar poigraval pred svojim kazenskim prostorom in spretnemu Vitu Plutu odprl pot do gola, bi bila novogoriška bilanca prvih 45 minut bržčas dokaj klavrna. Belokranjski napadalec je v navezi z Andrejem Komcem že na začetku drugega polčasa poskrbel za vodstvo 2:0, ki je vendarle razvezalo noge gostiteljem, da so sestavili nekaj spodobnih akcij. A novogoriških pet minut je hitro minilo. Po kotu in gneči v kazenskem prostoru je Da Silva Lendavčanom povrnil upanje.

Pozitivna plat: po petih mesecih zmaga pred domačimi gledalci; strelska forma Vita Pluta. Negativna plat: igra ni stekla; malo kolektivnih akcij.

Gostitelji so z redkimi nasprotnimi napadi sicer občasno prekinjali nogometno uspavanko. Ob nevarnih poskusih Lendavčanov je nekajkrat zatrepetala tudi domača klop, a pike na i ni bilo. Jalovost Nafte je v sodnikovem podaljšku po napaki vratarja in samostojnem prodoru kaznoval Rok Buzeti. ”Za napadalca je vsak zadetek dobrodošel, a še bolj pomembne so točke. Časa za proslavljanje ni. Pred nami je nova preizkušnja v Velenju,” je pojasnil dvakratni strelec Vito Plut.

Derbi velikih Mariboru

Na včerajšnji večerni tekmi v Stožicah je pred 8000 gledalci domača Olimpija izgubila z Mariborom z 1:2. Gola za gosta sta dosegla nogometaša novogoriške šole Etien Velikonja (6. minuta) in Goran Cvijanović (62.). V sodnikovem podaljšku je zaostanek domačih zmanjšal Dare Vršič. Olimpijini navijači so s pirotehničnimi sredstvi obmetavali mariborskega vratarja Jasmina Handanovića in povzročili krajšo prekinitev tekme. Za Olimpijo so igrali Primorci Salkić, Radujko, Škerjanc in Lovrečič, za Maribor pa še Rajčević, Viler in Volaš.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano