Pirotehnični remi

Antonio Di Natale in ob reprezentantih večina nosilcev igre Pinzi, Lazzari, Domizzi in Pasquale niso prišli na Bonifiko. Reprezentančne akcije in kopica poškodb v zadnjih tednih so razredčile vrste najboljših igralcev videmskega italijanskega prvoligaša. Predvsem prvi polčas je bil precej kakovosten. Luka Koper : Udinese 3:3 (2:1).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Precej navijačev seveda spremlja zgode in nezgode italijanske serie A in tako so mnogi vedeli, da Udinese prihaja v precej rezervni postavi.

Stadion Bonifika, gledalcev 600, sodnik Herbst (Izola). Strelci - 0:1 Maicosuel (9), 1:1 Mavrič Rožič (15, iz 11m), 2:1 Hadžić (42), 2:2 Danilo (70), 2:3 Angella (77), 3:2 Majcen (84). Luka Koper: Nenezić (od 34. Hasić, od 62. Adam), Blažič (od 46. Đukić), Hadžić (od 62. Posavac), Mavrič-Rožič (od 46. Šme), Bagarić (od 46. Perger), Čovilo (od 62. Tano), Črnigoj (od 62. Tom), Guberac (od 62. Andrejašič), Bradaschia (od 62. Štulac), Galešić (od 62. Majcen), Brečević (od 46. Mendy). Trener: Rodolfo Vanoli. Udinese: Padelli, Benatia (od 14. Pawlowski), Danilo, Angella, Faraoni (od 76. Berra), Rodriguez (46. Allan), Campos Toro, Gabriel Silva, Maicosuel (od 83. Medina), Merkel (od 46. Pereyra), Ranegie. Trener: Francesco Guidolin. Rdeč karton: Padelli (13 - čista priložnost za zadetek).

Le tako si je moč razložiti skromnih 600 gledalcev na tribunah, ki jih je nekajkrat preglasilo kakih 20 navijačev Udineseja. V prvi postavi je bil med zabetoniranimi nosilci igre le Francoz Benatia, pa še on le nekaj minut, blizu nosilcev so še Merkel, Maicousel in drugi vratar Padelli, ki je tudi kmalu moral z igrišča. Po bliskovitem zadetku najbolj aktivnega Maicousela, tragičnega junaka zadnje tekme za vstop v ligo prvakov z Brago (zgrešil je odločilno enajstmetrovko), je Udinese od 13. minute igral z igralcem manj. Krivec je bil Benatia, saj ga je Brečević izigral in potegnil v kazenski prostor, kjer ga je zrušil Padelli in dobil rdeči karton. Iz igre je moral tudi Francoz, ki ga je zamenjal rezervni vratar Pawlovski. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Mavrič Rožič. Udinese je nato pokazal moč, saj je bil kljub rezervni postavi in igralcu manj večji del tekme enakovreden tekmec kanarčkov po novem sistemu igre 3-4-2-1 z enim namesto dveh napadalcev. Udinese je dvakrat zatresel vratnici (Gabriel Silva v končnici prvega in Danilo v 64. minuti tekme).

Ob izključitvi vratarja Padellija se je sodnik Rok Herbst držal pravil, je pa ob takih tekmah v navadi, da se izključenega igralca zamenja z drugim. To Udineseju ni bilo omogočeno, čeprav so se s tem strinjali tudi Koprčani. Videmčani (pa najbrž še kdo) so bili zaradi tega precej slabe volje. Nerazumljivo je sicer, da so za tekmo dveh prvoligašev določili sodnika iz primorske(!) lige, ki je bil v določenih situacijah bolj papeški od papeža, v drugem polčasu pa je izgubil nadzor in dopuščal pregrobo igro.

Koprski trener Vanoli se je ravno za to tekmo odločil za drugačno postavitev, ki naj bi veljala tudi v prihodnje. Prvič po poškodbi se je na levi obrambni bok vrnil Bagarić, prvič spomladi pa je priložnost dobil Črnigoj. Ob njegovi telesni predispoziciji, prodorih in podajah se lahko človek vpraša, zakaj za vraga čemi na klopi? V bolj napadalno vlogo je bil postavljen tudi Guberac, ki je tokrat odigral zrelo, podal Hadžiću za vodstvo Kopra z 2:1, v drugem polčasu pa je celo požel aplavz s preigravanjem. Namesto trizoba v napadu se je Vanoli odločil za močnejšo zvezno vrsto in dva napadalca, kar na igrišču ni izgledalo slabo. V drugem polčasu je Vanoli dvakrat opravil hokejski menjavi, igra je bila bolj raztrgana in (pre)groba. Kljub temu so padli še trije goli. Gosti so obakrat zadeli na enak način - po podaji je najprej z glavo zadel Danilo, v vodstvo pa jih je 13 minut pred koncem popeljal Agnella. Izenačujoči gol je zabil Majcen, ki je po sedenju na klopi kar prekipeval od želje, saj se je kot bik zakadil v kazenski prostor, se otresel dveh belo-črnih branilcev in silovito zabil za 3:3. ROK MAVER


Najbolj brano