Pičel zimski nogometni prestopni rok na Primorskem

Tudi zadnji, sibirsko mrzel večer prestopnega roka, ki je prejšnja leta ponujal marsikateri odmeven prestop, je potrdil mrtvilo na nogometni tržnici. Še posebej v slovenskih klubih. Reši jih lahko le ruski trg, kjer je prestopni rok še odprt.

Goran Galešić - noče v Izrael Foto: Leo Caharija
Goran Galešić - noče v Izrael Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, KOPER> Prišel nihče, odšel nihče. To je (pričakovana) bilanca zimskega prestopnega roka, ki so jo v taboru Hita Gorice pospremili z mešanimi občutki.

ND Gorica

Zaradi nehvaležnega finančnega položaja so se v Nogometnem društvu Gorica nadejali - in se še nadejajo, kajti zimska tržnica v nekaterih republikah nekdanje Sovjetske zveze in na Kitajskem se izteče konec meseca -, da bodo izpeljali vsaj en prestop, ki bi jim zagotovil brezskrbno pomlad. Najbolj vroče ime je (bil) seveda Goran Galešić, ki mu po koncu sezone poteče pogodba. Če ali kdaj jo bo podaljšal, še ni znano.

“Enkrat smo po urejenosti kluba in izpolnjevanju obveznosti na vrhu, drugič na dnu. Nisem seznanjen z merili pri ocenjevanju. Vem le, da imajo igralci poravnane obveznosti za nazaj. Namesto 15. so prejeli zadnjo plačo 20. januarja,” se je na SPINS-ovo lestvico, po kateri je rdeč karton na domnevni podlagi ocen igralcev glede plačil in izpolnjevanja ostalih obveznosti poleg uprav Mure in Celja prejelo tudi vodstvo ND Gorica, odzval predsednik kluba Robert Vrtovec.

V klubu pa so potrdili, da danes s soigralci ne bo odpotoval na krajšo turnejo v hrvaško Istro. ”Ni še 100-odstotno pripravljen, v roku 14 dni pa bo sposoben za igranje tekem. Ponudbe so bile, a za sklenitev dogovora morajo biti vse vpletene strani,” je pojasnil športni direktor Uroš Dovžak in s tem posredno nakazal razloge, zaradi katerih do prodaje ni prišlo. Galešić naj bi v zimskem prestopnem roku imel v rokah ponudbi iz Slovenije (Olimpija) in tujine (Izrael), a ga očitno nista prepričali in za zdaj ostaja v modro-belem dresu, tako kot ostali domnevni “prestopniki” Vito Plut, Vicente, ki naj bi ga snubili Iranci, in Nejc Mevlja. Slednji še ne ve natančno, pri čem je. Kako huda je poškodba kolena, ki jo je staknil v prometni nesreči, bo pokazal pregled pri specialistu. Spomladanski del sezone pa je bolj ali manj že izgubljen za Danjela Rakuščka.

FC Luka Koper

V FC Luka Koper so si obetali prodajo Aljaža Strune, a je bilo sredi januarja že jasno, da se je v italijanskem B ligašu Grossetu zanimanje stopilo. Namesto njega so - kot smo napovedali pred tednom dni - vzeli Abderrazaka Jadida, nogometaša Parme maroških korenin. Tudi Bojan Đukić ostaja, saj je kazahstanski Irtiš raje vzel igralca brez odškodnine. Koprčani so januarja izgubili tri igralce, prišla pa sta dva. Mladi Marko Vukelić se je odločil za prekinitev pogodbe, spomladi naj bi igral v tretji ligi, pri Jadranu iz Dekanov. Makedonec Filip Timov je trenutno brez kluba, odšel je tudi Doris Kelenc. Zadnji dan prestopnega roka je kot amater prišel zvezni igralec Celja Denis Popovič (dosegel je pet zadetkov), ki je v tej sezoni sicer igral vidnejšo vlogo v klubu z resnimi finančnimi težavami; na Bonifiki je, denimo, v 12. krogu z zadetkom odločil tekmo v prid Celja (2:1). Iz Trsta prihaja napadalec Ponziane (igra v promocijski ligi) Stefano Spinelli. S tem klubom so se kanarčki v zadnjem času dvakrat pomerili na prijateljskih tekmah. Do zapleta je prišlo pri Dinu Stančiču, ki je bil že dogovorjen s C2 ligašem Montichiariem (bližina Verone). A se je na koncu bizarno zapletlo, saj naj v klubu ne bi imeli človeka, ki bi znal zahtevati mednarodni certifikat za registracijo(!), zato se Stančič vrača domov. S Koprčani je prekinil pogodbo, vendar je formalno še registriran za kanarčke, kjer pa zanj ni prostora, lahko pa bi mu omogočili igranje v Dekanih.

“Po eni strani smo zadovoljni, ker ohranjamo kvalitetno ekipo, ki je s časom postala homogena. Imeli bomo več časa za pripravo na poletni prestopni rok,” je za PN povedal športni direktor Andrej Poljšak. Aljaž Struna, ki je pred kratkim znova dal košarico Olimpiji, je zatrdil, da se bo spomladi osredotočil le na dobre igre.

ALEŠ SORTA, ROK MAVER


Najbolj brano